Palkansaajasta yrittäjäksi

Jos aloitat päätoimisen yritystoiminnan, suosittelemme sinua liittymään heti yrittäjäkassaan, sillä yrittäjän työssäoloehtoa voi kerryttää ainoastaan yrittäjäkassan jäsenenä. Jos et liity yrittäjäkassaan, voit säilyttää jäsenyyden YTK:ssa korkeintaan 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen irtisanomme jäsenyytesi.

Kun siirryt meiltä yrittäjäkassaan, työttömyysturvaasi suojaa niin sanottu 18 kuukauden jälkisuoja. Jälkisuojan aikana palkansaajasta yrittäjäksi ryhtynyt ja työttömäksi jäänyt henkilö voi olla oikeutettu saamaan työttömyyspäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön perusteella.

Jos siis yrittäjäkassaan siirryttyäsi jäät työttömäksi ennen kuin olet täyttänyt yrittäjän työssäoloehdon, sinulla on vielä oikeus saada ansiopäivärahaa yrittäjyyttä edeltäneen palkkatyön tulojen perusteella. Tämä edellyttää, että olet liittynyt yrittäjäkassaan viimeistään kuukauden kuluessa erottuasi YTK:sta.

Kun työskentelet laskutusyrityksen kautta, voit ottaa yrittäjän eläkevakuutuksen. Kun vakuutettu tulo on riittävän korkea (13 247 €), voit liittyä yrittäjäkassaan ja edellytysten täyttyessä kerätä työssäoloehtoa siellä.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.