Sivutoiminen yrittäjyys

Sivutoiminen yrittäjä on henkilö, jonka työskentely yritystoiminnassa on niin vähäistä, että se ei estä häntä hakemasta tai vastaanottamasta samaan aikaan kokoaikatyötä.

Jos voit osoittaa työmääräsi yritystoiminnassa vähäiseksi, voi TE-toimisto katsoa sinut sivutoimiseksi yrittäjäksi. Silloin voit hakea soviteltua päivärahaa toimeentulosi tueksi.

TE-toimisto arvioi toiminnan vaatimaa työmäärää antamasi selvityksen perusteella. Voit osoittaa yritystoimintasi sivutoimiseksi myös olemalla samanaikaisesti kyseiseen yritystoimintaan liittymättömässä kokoaikatyössä vähintään 6 kuukauden ajan.

Huom!

Yritystoiminnasta saamiesi tulojen vähäisyydellä tai niiden puuttumisella ei ole merkitystä arvioitaessa toiminnan vaatimaa työmäärää. Tämä johtuu siitä, että myös huonosti kannattava yritystoiminta voi työllistää merkittävästi, eikä työttömyysturvalla ole tarkoitus tukea kannattamatonta yritystoimintaa.

Oliko tästä hyötyä?

Kiitos! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkempaa palautetta. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.

Kiitos palautteestasi! Halutessasi voit kirjoittaa alla olevaan kommenttikenttään tarkemmin, millaista tietoa olisit kaivannut. Palautteen avulla voimme kehittää sivustoamme entistä paremmaksi.