Hae/kysy
UKK
Milloin saan rahani?
Käsittelemme yksittäisen hakemuksen muutamissa minuuteissa. Hakemuksia on kuukausittain kuitenkin kymmeniä tuhansia, joten hakemuksesi odottaa aina jonkin aikaa sitä, että otamme sen käsittelyyn. Tämä odotusaika riippuu siitä, millainen hakemus on kyseessä ja siitä, kuinka paljon muita samanlaisia hakemuksia on samanaikaisesti saapunut.
Karkeasti ottaen hakemuksia on kolmenlaisia:
- Ensihakemus
- Jatkohakemus, jossa ei ole muutoksia
- Jatkohakemus, jossa on muutoksia
Ensihakemuksissa käsittelyaika on keskimäärin 1 viikko. Jatkohakemuksissa, joissa ei ole muutoksia, käsittelyaika on 0 päivää. Jatkohakemuksissa, joissa on muutoksia, käsittelyaika on keskimäärin viikko.
Nämä käsittelyajat ovat keskimääräisiä käsittelyaikoja. Työttömyys ja lomautukset noudattavat tiettyä vuosittaista kaavaa ja lisäksi muuttuvat suhdanteet vaikuttavat niihin herkästi. Lisäksi erilaiset äkilliset kriisit voivat nopeasti muuttaa hakemusmääriä, jolloin myös käsittelyajat voivat muuttua.
Nettisivuiltamme löydät pian maksuennusteen, joka arvioi millainen aika kuluu hakemuksen jättämisestä siihen, että rahat ovat tililläsi. Lisäksi sivuiltamme löytyy tilastotietoa, jonka avulla voit tarkistaa paikkasi jonossa, eli sen minä päivänä saapuneita hakemuksia käsittelemme tänään.
Ennusteet käsittelyajasta perustuvat tilastoihin, jolloin ne eivät välttämättä pidä paikkaansa yksittäisen hakemuksen kohdalla. On esimerkiksi mahdollista, että hakemusta ei saada käsiteltyä kerralla kuntoon. Näin voi käydä, jos joudumme pyytämään lisää selvityksiä tai esimerkiksi TE-toimiston lausunto puuttuu. Näissä tapauksissa hakemuksen käsittelyä voidaan jatkaa vasta silloin, kun saamme tarvitun lisäselvityksen.
Huomaa myös, että käsittelyaika on erilainen riippuen siitä, millainen hakemus on kyseessä. Ensihakemusten jono on tyypillisesti kaikkein pisin, koska näiden hakemusten käsittely vaatii eniten käsityötä. Sen sijaan jatkohakemus, jossa ei ole muutoksia, menee automaattisesti maksuun, joten siinä jono on käytännössä 0 päivää. Jos jatkohakemuksella on työpäiviä tai muita muutoksia, vaatii käsittely käsityötä, joten jonon pituus voi näissä hakemuksissa vaihdella nopeammin, mitä ennusteet pystyvät huomioimaan.
Tilastosivuilla ilmoitamme jonon pituuden päivinä. Jonon pituus lasketaan päivissä siitä, kun hakemus meille saapuu siihen saakka, kun hakemus on käsitelty. Sinun kokemasi odotusaika on hieman pidempi. Jos lähetät meille hakemuksen muuten kuin OmaYTK:n kautta, kuluu aikaa ennen kuin saamme hakemuksen sisään. Kun saamme hakemuksen käsiteltyä, siirtyy maksu pankkiin, jossa tyypillisesti menee kaksi pankkipäivää siihen, että rahat näkyvät tililläsi. Jos väliin sattuu viikonloppu, voi tämä aika olla pidempi. Näin ollen aika, jonka hakemus odottaa meillä käsittelyä on eri kuin se aika, jonka sinä odotat rahoja.
Miten haen päivärahaa?
- Ilmoittaudu TE-toimistoon.
- Tee ensimmäinen hakemus OmaYTK:ssa, kun työttömyyden tai lomautuksen alkamisesta on kulunut kaksi viikkoa. Hae kuluneet kaksi viikkoa.
- Hae päivärahaa aina takautuvasti menneeltä ajalta. Ensimmäisessä hakemuksessa siis kahdelta kuluneelta viikolta ja jatkohakemuksessa neljältä kuluneelta viikolta tai yhdeltä kuluneelta kuukaudelta.
- Päivärahaa ei voi hakea ennakkoon tulevalta ajalta.
- Tee jatkohakemus, jos työttömyys tai lomautus jatkuu, vaikka ensimmäistä hakemusta ei olisi vielä käsitelty.
- Tee jatkohakemus aikaisintaan neljän viikon tai yhden kuukauden jälkeen ensimmäisen hakemuksesi viimeisestä päivästä. Jos työttömyys tai lomautus päättyy voit tehdä hakemuksen aiemmin.
- Saat rahasi nopeammin, kun noudatat jatkohakemuksessa OmaYTK:n ehdottamaa hakujaksoa.
- Tee viimeinen hakemus aikaisintaan viimeisenä lomautus- tai työttömyyspäivänä.
- Tee hakemus viimeistään kolmen kuukauden kuluessa hakujakson ensimmäisestä päivästä.
- Keep calm. Jos hakemuksesta puuttuu jotain, otamme yhteyttä.
- Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi heti, kun sinut lomautetaan tai irtisanotaan. TE-toimiston lausunto lomautuksesta tai työttömyydestä on edellytys päivärahan maksamiselle, eikä sitä saa voimaan takautuvasti. Tee ilmoitus verkossa osoitteessa te-palvelut.fi.
- Pyydä työnantajaasi jo ennen lomautusta ilmoittamaan tulorekisteriin palkkatietosi käyttäen laajaa ilmoitustapaa ja antamaan kaikki vapaaehtoiset tiedot, jos niitä on. Tällöin on todennäköistä, että meillä on suoraan käytössämme tarvittavat tiedot työttömyyspäivärahasi laskemiseksi.
- Hanki verokortti etuutta varten Verokortti verkossa -palvelusta. Samassa kohdassa, missä ilmoitat arvion etuuden määrästä, voit ilmoittaa Yleinen työttömyyskassa YTK:n verotietojen saajaksi. Silloin verottaja siirtää uudet verotiedot suoraan meille. Näin voimme tehdä ennakonpidätyksen suoraan muutosverokortin prosenteilla. Jos käytössämme on palkkaa varten laskettu verokortti, on ennakonpidätys tällöin vähintään 25 %. Palkkaverokortin olemme saaneet verottajalta automaattisesti, jos olet ollut jäsenemme jo viime vuoden puolella.
- Kun lomautusta tai työttömyyttä on kestänyt vähintään kaksi viikkoa, tee päivärahahakemus OmaYTK:n kautta. Palvelu opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä. Jos lomautus tai työttömyys kestää alle kaksi viikkoa, voit tehdä hakemuksen heti lomautuksen/työttömyyden päättymisen jälkeen. Huom! Päivärahaa haetaan aina takautuvasti, eli ensin aikaisintaan kahdelta viikolta, tämän jälkeen takautuvasti vähintään kuukauden tai neljän viikon jaksoissa. Hae päivärahaa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa.
- Jos lomautus tai työttömyys jatkuu, tee jatkohakemus takautuvasti aina neljän viikon tai kuukauden välein. Muista, että päivärahaa tulee hakea takautuvasti viimeistään kolmen kuukauden kuluessa. Emme voi maksaa päivärahaa yli kolmen kuukauden ylittävältä ajalta.
Voit laittaa ensimmäisen hakemuksen, kun lomautuksen tai työttömyyden alkamisesta on kulunut kaksi viikkoa.
Esimerkkejä:
- Jos työttömyys tai lomautus alkaa esimerkiksi 1.1., voit laittaa ensimmäisen hakemuksen 14.1.
- Jos työttömyys tai lomautus alkaa esimerkiksi 1.1. ja päättyy 31.10., voit laittaa ensimmäisen hakemuksen 14.1.
- Jos työttömyys tai lomautus alkaa esimerkiksi 1.1. ja päättyy 13.1. voit laittaa ensimmäisen hakemuksen 13.1.
Lähtökohtaisesti palkkatodistusta ei tarvitse meille toimittaa, sillä saamme tulotiedot tulorekisteristä. Kun teet hakemuksen OmaYTK:ssa, voit hakea itse tulotiedot jo suoraan hakemuksella. Samalla voit ilmoittaa mahdollisesti puuttuvat tulotiedot ja muutenkin täsmentää, jos kaikkea tarvittavaa ei tulorekisterissä ole.
Pyydä palkanlaskijaasi ilmoittamaan tulotiedot tulorekisteriin käyttäen laajaa ilmoitustapaa ja merkitsemään myös vapaaehtoiset tiedot. Tällä tavalla varmistamme sen, että pystymme käsittelemään hakemuksen tulorekisterin tiedolla, eikä meidän välttämättä tarvitse pyytää sinulta ollenkaan lisätietoja hakemuksen käsittelemiseksi.
Älä lähetä meille verokorttia.
Tarvitsemme tiedon veroprosentista, mutta saamme sen sähköisesti suoraan verottajalta. Tämä veroprosentti on käytännössä kuitenkin aina vähintään 25%.
Voit halutessasi tehdä verottajan palvelussa itsellesi uuden verokortin, johon olet merkinnyt myös arvion saamastasi työttömyysetuudesta. Kun merkitset verotiedon saajaksi meidät eli Yleinen työttömyyskassa YTK:n, saamme nämä uudet verotiedot suoraan sähköisessä muodossa. Sinun ei siis tarvitse itse lähettää verokorttia meille. Kun verottaja voi laskea veroprosentin etuutta varten, menee ansiopäivärahasi verotus heti oikein, ja saat käteen hieman enemmän rahaa.
Laskutus
Voit siirtää jäsenmaksun maksamista parilla viikolla esimerkiksi palkanmaksupäivään. Lyhyestä siirrosta ei tarvitse olla yhteydessä YTK:hon. Mikäli sinulla on tarve pidempään maksuaikaan tai taloudellisesta tilanteestasi johtuen haluat maksaa jäsenmaksun osissa, ole heti laskun saatuasi yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].
Työttömyysturvalain mukaan et menetä jo keräämääsi työssäoloehtoa, jos olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta. Kysymyksessä mainitut tilanteet ovat näitä hyväksyttäviä syitä. Jos siis olet ollut esim. ennen äitiyslomaasi työssä, säilytät keräämäsi työssäoloviikot, kun maksat jäsenmaksun myös äitiysloman ajalta. Nämä hyväksyttävät syyt pidentävät työssäoloehdon tarkastelujaksoa (28 kk) jopa seitsemän vuotta. Työttömyyskassan jäsenyys pitää kuitenkin säilyttää ja sen säilytät vain jäsenmaksun maksamalla. YTK:n säännöt eivät mahdollista jäsenmaksuvapautuksia.
Jos jäät eläkkeelle kesken vuotta, maksa jäsenmaksu normaalisti. Kun olet saanut eläkepäätöksen, lähetä meille eroilmoitus. Ilmoita eropäiväksi eläkkeen alkamispäivää edeltävä päivä. Eli jos eläkkeen alkamispäivä on esimerkiksi kuukauden ensimmäinen päivä, ilmoita eropäiväksi edellisen kuukauden viimeinen päivä. Palautamme sinulle jäsenmaksusta loppuvuoden osuuden ilmoittamallesi tilille, jos palautettavaa on 10 euroa tai enemmän.
Jos aloitat päätoimisen yritystoiminnan, suosittelemme sinua liittymään heti yrittäjäkassaan, sillä yrittäjän työssäoloehtoa voi kerryttää ainoastaan yrittäjäkassan jäsenenä. Jos et liity yrittäjäkassaan, voit säilyttää jäsenyyden YTK:ssa korkeintaan 18 kuukauden ajan päätoimisen yritystoiminnan aloittamisesta. Lisätietoa täällä.
Jos olet täysjäsen, saat kaksi erillistä jäsenmaksulaskua: YTK Työttömyyskassan 99 € lasku ja täysjäsenen 24 € lasku YTK Työelämä ry:ltä (ent.YTK-Yhdistys ry).
Kassajäsenenä kuulut YTK Työttömyyskassaan ja saat ansioturvan. Täysjäsenenä saat ansioturvan lisäksi myös YTK Työelämä ry:n (ent.YTK-Yhdistys) tuottamat työelämäpalvelut. YTK Työelämä ry:n jäsenmaksu on kiinteä kalenterivuosimaksu, joka tulee suorittaa kokonaisuudessaan riippumatta siitä, mihin aikaan vuodesta täysjäseneksi liittyy tai milloin täysjäsenyyden lopettaa.
Jäsenmaksusi tilanteen näet kätevästi OmaYTK:sta. Mikäli jäsenmaksu on vielä maksatta, löydät sieltä myös maksamiseen tarvittavat tiedot.
Tee meille e-laskuvaltuutus omassa verkkopankissasi. Valtuutukseen tarvittavat tiedot löydät OmaYTK:sta.
Työttömyyskassan jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Ilmoitamme jäsenmaksutiedot suoraan verottajalle vuosittain. Jäsenmaksu luetaan hyväksi sen vuoden verotuksessa, minkä vuoden puolella jäsenmaksu on maksettu. Jos siis vuoden 2018 jäsenmaksu on maksettu jo vuoden 2017 puolella, verottaja huomioi sen vuoden 2017 verotuksessa.
YTK-Yhdistyksen jäsenmaksu ei ole verovähennyskelpoinen.
Jäsenmaksulasku lähetetään aina suoraan jäsenelle. Jos olet sopinut työnantajasi kanssa jäsenmaksun maksamisesta, toimita saamasi lasku työnantajalle.
Jäsenyys
OmaYTK:sta näet helpoiten ja nopeiten, onko jäsenyytesi voimassa.
- Kirjaudu OmaYTK:hon. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin.
- Tarkista OmaYTK:ssa, että jäsenmaksusi näkyy maksettuna. Jos olet täysjäsen, eli jäsenenä sekä YTK Työttömyyskassassa että YTK Työelämä ry:ssä (ent. YTK-Yhdistys ry.), näkyy jäsenmaksun tila molempien jäsenyyksien osalta erikseen.
- Jos jäsenmaksusi on kunnossa, on jäsenyytesi voimassa.
- Jos jäsenmaksu on maksamatta, maksa se heti. Vain jäsenmaksun maksamalla varmistat, että jäsenyytesi pysyy voimassa. Jos olet maksanut jäsenmaksun juuri, kuluu muutama pankkipäivä, jotta tieto päivittyy OmaYTK:hon.
Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys ei vielä takaa oikeutta ansiopäivärahaan. Katso täältä tarkemmin, mitä ansiopäivärahan saaminen edellyttää.
Työttömyyskassan jäsenyyttä ei saa voimaan takautuvasti. Jäsenyys alkaa aikaisintaan sinä päivänä, kun jäsenhakemus on saapunut meille.
Ansioturva
Jos muutosverokortin määräys koskee palkkaa, nostetaan ennakonpidätysprosentti Verohallinnon päätöksen mukaisesti vähintään 25 prosenttiin.
Jos saat ansiopäivärahaa tai vuorottelukorvausta, hanki etuutta varten oleva verokortti. Silloin ennakonpidätys toimitetaan muutosverokortin prosenteilla eikä sitä koroteta automaattisesti 25 %:iin.
Verokortin voit tilata verottajan sähköisessä palvelussa. Huomaa, että siellä ei ole erikseen muutosverokorttia etuutta varten. Sellaisen saa, kun tilaat palvelussa normaalisti verokortin, mutta ilmoitat erikseen etuuksille varatussa kohdassa, kuinka paljon arvioit saavasi ansiopäivärahaa.
Samassa kohdassa, missä ilmoitat arvion etuuden määrästä, voit ilmoittaa Yleinen työttömyyskassa YTK:n verotietojen saajaksi. Silloin verottaja siirtää uudet verotiedot suoraan meille.
Voit myös halutessasi toimittaa verokortin meille sähköisesti OmaYTK:n kautta.
Työtodistusta emme pääsääntöisesti tarvitse lainkaan. Tarvitsemme irtisanomisilmoituksen, sillä siinä on kerrottu tieto työsuhteesi irtisanomisajankohdasta. Työtodistuksessa on kerrottu työsuhteen alkamis- ja päättymispäivä, mutta ei työsuhteen irtisanomisajankohtaa.
Irtisanomisajankohdan selvittäminen on tärkeää, koska siitä päivästä ryhdytään laskemaan irtisanomisaikaa, joka määräytyy työsopimuslain, alallasi noudatettavan työehtosopimuksen tai työsopimuksessa sovitun mukaisesti. Irtisanomisajalta sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan. Irtisanomisaikana sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan. Oikeus ansiopäivärahaan voi muiden edellytysten täyttyessä alkaa aikaisintaan työsuhteessa noudatettavan irtisanomisajan päättymisen jälkeen.
Päivärahahakemusta ei välttämättä tarvitse täyttää korvauksettoman määräajan eli karenssin ajalta. Kun haet päivärahaa ensimmäisen kerran karenssin päättymisen jälkeen, sinun pitää ilmoittaa, oletko ollut kokonaan työtön koko karenssiajan.
Jos kysymyksessä on ensimmäinen hakemuksesi, ja toimitat sen meille normaaliin tapaan myös karenssin ajalta, karenssin jälkeisen hakemuksen käsittely nopeutuu, jos olet vielä silloin työtön. Olemme karenssin aikana voineet käsitellä ensimmäisen hakemuksesi ja määrittää päivärahasi suuruuden jo siinä vaiheessa.
Mikäli haluat kuitenkin toimia vasta karenssin jälkeen, niin muistathan ilmoittaa meille, jos olet työskennellyt karenssin aikana. Toimita tiedot mahdollisesta karenssin aikana tehdystä työskentelystä työttömyyskassaan karenssin jälkeisen hakemuksen yhteydessä.
Merkitse lapsen syntymäaika ansiopäivärahahakemuksen siihen kohtaan, jossa ilmoitetaan alle 18-vuotiaat huollettavana olevat lapset. Saamme väestötietojärjestelmästä tiedot huollettavina olevista lapsista melko nopeasti, mutta joskus joudumme maksamaan päivärahan ensin ilman lapsikorotusta ja korotuksen takautuvasti sen jälkeen, kun lapsi näkyy väestötietojärjestelmässä. Voit toki halutessasi toimittaa myös lapsen syntymätodistuksen tai virkatodistuksen asian jouduttamiseksi. Voit hakea lapsikorotusta myös erillisellä pyynnöllä, esim. lähettämällä viestin OmaYTK:n kautta.
Voit täyttää seuraavan ansiopäivärahahakemuksen vakiintuneen hakujakson mukaisesti osa-aikatyön alkamisesta huolimatta. Osa-aikatyön jatkuessa voit hakea soviteltua ansiopäivärahaa palkanmaksujaksosta riippuen joko neljän peräkkäisen kalenteriviikon, kuukauden tai kalenterikuukauden jaksoissa. Tästä syystä sinun kannattaakin ilmoittaa työnantajan noudattama palkanmaksujakso jo osa-aikatyön alkaessa. Tarvittaessa saatamme pyytää sinua täydentämään hakemustasi, jotta pääsisimme palkanmaksujaksoa vastaavaan sovittelujaksoon.
- Merkitse tehdyt työtunnit hakemukseesi, jotta voimme todeta viikoittain toteutuneiden työtuntien määrän ja seurata työssäoloehdon kertymistä osa-aikatyön aikana.
Saamme tarvittavat palkkatiedot pääsääntöisesti suoraan tulorekisteristä. Pyydämme tarvittaessa lisätietoja.
- Toimita meille myös jäljennös osa-aikatyön työsopimuksesta. Jos kirjallista työsopimusta ei ole tehty, toimita meille työnantajan laatima kirjallinen selvitys työsuhteessa noudatettavista ehdoista.
Muista myös ilmoittaa osa-aikatyön aloittamisesta TE-toimistoon.
Kun teet osa-aikatyötä ja päiväraha maksetaan soviteltuna, enimmäismaksuaika kuluu hitaammin kuin kokonaan työttömälle maksettaessa. Samalla kaikki vähintään 18 tunnin työviikot kerryttävät sinulle oikeutta uuteen 400 päivän enimmäismaksuaikaan.
Osa-aikatyön ohessa voit kerryttää itsellesi oikeuden uuteen 400 päivän enimmäismaksuaikaan. Myös päivärahan määrä tarkistetaan tällöin uudelleen, jos edellisestä laskennasta on aikaa yli vuosi. Jos edellistä 400 päivän enimmäismaksuaikaa olisi vielä jäljellä, päiväraha on kuitenkin vähintään 80 prosenttia edellisestä.
- Jos saat ansiopäivärahaa ja sairastut, jatka päivärahan hakemista normaalisti. Lyhytaikainen sairastuminen ei vaikuta oikeuteesi saada työttömyyskorvausta.
- Jos sairaus kestää yli 10 päivää, merkitse päivärahahakemukseen tiedoksi, että olet ollut sairaana ja hae sairauspäivärahaa Kelasta.
- Jos sairastuminen on niin vakavaa, että joudut sairaalaan tai muuhun laitoshoitoon, ilmoita siitä hakemuksessa. Kun olet laitoshoidossa, et lain mukaan ole työmarkkinoiden käytettävissä. Tällaisella ajalla sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
Lapsen sairastuminen ei ole peruste työttömyysetuuden maksamiselle. Jos työsuhteesi ei ole päättynyt tai sinua ei ole lomautettu, ei etuuden maksamiselle ole perusteita.
Kela voi maksaa tartuntatautipäivärahaa, kun sinut on määrätty olemaan poissa työstä tartuntataudin kuten koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Alle 16-vuotiaan huoltajalla on oikeus tartuntatautipäivärahaan, jos lapsi on määrätty karanteeniin ja huoltaja ei siksi voi tehdä työtä. Katso lisätietoa Kelan sivuilta
Tartuntatautipäiväraha ei estä ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan maksamista, mutta se vähennetään maksettavasta ansiopäivärahasta, eli kyseessä on vähennettävä etuus. Tämä voi tulla kyseeseen, jos olet työskennellyt osa-aikaisesti ja sinut määrätään karanteeniin. Jos olet kokoaikatyössä, et käytännössä voi saada työttömyysetuutta samalta ajalta, jolta saat tartuntatautipäivärahaa.
Lomautukseen liittyviä kysymyksiä
Koronaepidemia ei itsessään ole peruste lomautukselle. Epidemia voi kuitenkin aiheuttaa yritykselle taloudellisia ja tuotannollisia vaikeuksia, jolloin lomauttaminen on mahdollista.
Työehtosopimuksella voidaan sopia myös 14 päivää lyhyemmästä lomautusilmoitusajasta. Tämän lisäksi 1.4.2020 tuli voimaan määräaikaisia muutoksia työsopimuslakiin. Määräaikaisella lakimuutoksella säädettiin, että lomautusilmoitusaika voi olla 5 vuorokauttta.
Selvitä lomautusilmoitusaika työnantajaltasi. Ilmoittaudu TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä.
Määräaikaisesa työsuhteesta ei pääsääntöisesti voi lomauttaa. 1.4.2020 tuli voimaan määräaikaisia muutoksia työsopimuslakiin. Poikkeuslainsäädäntö mahdollistaa lomauttamisen myös määräaikaisesta työsuhteesta.
Poikkeussääntö ei koske valtiota, kuntia, kuntayhtymiä, Kelaa, Ahvenanmaan maakunnan hallitusta eikä evankelis-luterilaista tai ortodoksista kirkkoa. Nämä tahot eivät siis voi lomauttaa määräaikaisia työntekijöitä.
Selvitä asiaa työnantajasi kanssa ja ilmoittaudu TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä.
Jotta lomautuksen perusteella voitaisiin maksaa ansiopäivärahaa, tulisi lomautuksen perustua työsopimuslakiin. Osakeyhtiön toimitusjohtajasta säädetään osakeyhtiölaissa, joten toimitusjohtajaan ei sovelleta työsopimuslakia. Siksi osakeyhtiön toimitusjohtajaa ei voida lomauttaa työsopimuslain mukaisella tavalla, joten tällainen lomautus ei oikeuta ansiopäivärahaan.