Jäsenyys työttömyyskassassa on tärkeä tuki työelämän käänteissä. Elämääsi voi tulla hetkiä, jolloin harkitset meistä luopumista. Onneksi useimmissa tilanteissa luopuminen ei ole välttämätöntä. Katso alla olevasta listasta, miten jäsenyyden kanssa kannattaa toimia eri tilanteissa.

 • On tärkeää pitää jäsenyys voimassa työttömyyskassassa. YTK:n etuja ovat kattava ja joustava jäsenpalvelu, selkeät neuvot vaikeisiin tilanteisiin, empaattinen kohtaaminen sekä toimivat työkalut jäsenyyden eri vaiheisiin.

  Jos olet liittymässä ammattiliittoon, muista että jäsenyys YTK:ssa ei estä jäsenyyttä ammattiliitossa. Voit siis olla samaan aikaan jäsen meillä ja oman alasi ammattiliitossa. Tyypillisesti ammattiliiton jäsenmaksu sisältää jäsenmaksun myös jossain työttömyyskassassa. Jos jäät meille, varmista, ettet maksa turhaan jäsenmaksua johonkin toiseen kassaan.

  Jos päätät lähteä meiltä, kiitämme sinua jäsenyydestäsi. Olet aina tervetullut takaisin! 

 • Kun jäät vanhuuseläkkeelle, et enää tarvitse työttömyyskassan palveluja.

  Saamme usein mukavia viestejä eläkkeelle jääviltä jäseniltämme. Meistä on mukava saada niitä, ne tekevät meidät iloisiksi.

  Kiitämme jäsenyydestäsi ja toivotamme onnea ja terveyttä eläkevuosille!

 • YTK:n jäsenmaksu voi joissain tilanteissa olla liikaa. Olemme pahoillamme siitä, että meillä ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta hakea vapautusta jäsenmaksusta. Voit kuitenkin pyytää jäsenpalvelustamme lisää maksuaikaa tai mahdollisuutta maksaa erissä. Ota rohkeasti yhteyttä, saamme varmasti sovittua ratkaisun.

 • Suosittelemme liittymään yrittäjäkassaan heti, kun alat työskennellä päätoimisesti yrittäjänä. Vain yrittäjäkassan jäsenenä kerrytät yrittäjän työssäoloehtoa. Muista liittyä yrittäjäkassaan viimeistään kuukauden kuluessa erottuasi meiltä. Näin saat suojaa tilanteeseen, jossa jäät työttömäksi ennen kuin yrittäjän työssäoloehto täyttyy.

  Jos työllistyt päätoimisena yrittäjänä, voit halutessasi kuitenkin säilyttää jäsenyyden YTK:ssa korkeintaan 18 kuukauden ajan. Tämän jälkeen irtisanomme jäsenyytesi. Jos et siirry yrittäjäkassaan, muista ilmoittaa meille yritystoimintasi alkamisajankohta. Tämä vaihtoehto voi tulla kyseeseen, jos yritystoiminta kestää vain lyhyen aikaa. Muista kuitenkin, että yrittäjän tehty ei kerää työssäoloehtoa palkansaajakassassa ja 18 kuukaude jälkeen menetätä aiemmin mahdollisesti keräämäsi palkansaajan työssäoloehdon.

  Jos työskentelet saqmanaikaisesti yrittäjänä ja palkansaajana, voit valita vakuutatko toimeentulosi meillä vai yrittäjäkassassa. Jos pohdit asiaa, ota meihin yhteyttä, niin selvitämme sinulle parhaan ratkaisun, tai lue lisätietoa täältä.

 • Opiskelu kannattaa aina. Lisäksi opiskelun voi nykyään yhdistää monella tapaa työttömyysturvan kanssa. Muista myös, että opiskelun aikana voit kerätä työssäoloehtoa. Siitä saat turvaa valmistumisen jälkeiseen aikaan.

  Työttömyysturvalain mukaan et menetä jo keräämääsi työssäoloehtoa, jos olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta. Opiskelu on tällainen hyväksyttävä syy. Jos siis olet ollut ennen opiskelun alkua työssä, säilytät keräämäsi työssäoloviikot, kun maksat jäsenmaksun myös opiskelun ajalta. Hyväksyttävä syy pidentää työssäoloehdon tarkastelujaksoa jopa seitsemän vuotta. Työttömyyskassan jäsenyys pitää kuitenkin säilyttää ja sen säilytät vain maksamalla jäsenmaksun

 • Henkilön tulee pääsääntöisesti vakuuttautua työttömyyden varalle siinä maassa, jossa työskentelee. Poikkeuksen tästä muodostaa suomalaisen työnantajan palveluksessa lähetettynä työntekijänä tehty työ. Silloin tulee kuulua palkansaajakassaan Suomessa. Lue lisää.

 • Työttömyysturvalain mukaan et menetä jo keräämääsi työssäoloehtoa, jos olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta. Äitiysloma-, vanhempainvapaa- ja enintään 3-vuotiaan lapsen kotihoidontukiaika ovat tällaisia hyväksyttäviä syitä. Jos siis olet ollut ennen vapaiden alkua työssä, säilytät keräämäsi työssäoloviikot, kun maksat jäsenmaksun normaalisti. Hyväksyttävä syy pidentää työssäoloehdon tarkastelujaksoa jopa seitsemän vuotta. Työttömyyskassan jäsenyys pitää kuitenkin säilyttää ja sen säilytät vain maksamalla jäsenmaksun.

 • Olemme pahoillamme huonosta kokemuksestasi.

  Tavoitteemme on tarjota Suomen parasta asiakaspalvelua. Olemme määritelleet hyvän asiakaspalvelun asiakkaan kokemuksen kautta. Kun et ole tyytyväinen, on meillä mennyt jotain vikaan.

  Olet meille tärkeä ja jos et ole jo antanut palautetta, niin mielellämme kuulisimme kokemuksestasi. Voit laittaa viestiä OmaYTK:n kautta tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse. Kaikesta voimme oppia ja jatkaa palvelumme kehittämistä.

 • Työttömyysturvalain mukaan et menetä jo keräämääsi työssäoloehtoa, jos olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta. Sairausloma on tällainen hyväksyttävä syy. Jos siis olet ollut ennen sairausloman alkua työssä, säilytät keräämäsi työssäoloviikot, kun maksat jäsenmaksun normaalisti. Hyväksyttävä syy pidentää työssäoloehdon tarkastelujaksoa jopa seitsemän vuotta. Työttömyyskassan jäsenyys pitää kuitenkin säilyttää ja sen säilytät vain maksamalla jäsenmaksun.

 • Työttömyysturvalain mukaan et menetä jo keräämääsi työssäoloehtoa, jos olet hyväksyttävästä syystä poissa työmarkkinoilta. Asevelvollisuuden suorittaminen on tällainen hyväksyttävä syy. Jos siis olet ollut ennen asevelvollisuuden alkua työssä, säilytät keräämäsi työssäoloviikot, kun maksat jäsenmaksun normaalisti. Hyväksyttävä syy pidentää työssäoloehdon tarkastelujaksoa jopa seitsemän vuotta. Työttömyyskassan jäsenyys pitää kuitenkin säilyttää ja sen säilytät vain maksamalla jäsenmaksun.

Tiesitkö?

91 % jäsenyytensä päättäneistä suosittelisi meitä ystävilleen! Vau!