YTK:n henkilöstöpäällikkö Anne Pihlava.

100 uutta päätä, 200 korvaa ja kättä

YTK:n henkilöstöpäällikölle Anne Pihlavalle kirkastui maaliskuussa, että aivan kohta meillä pitää olla paljon uusia työntekijöitä. YTK:n noin 150 hengen joukko on ollut kovin pysyväistä – pisimmät pysyneet kolmisenkymmentä vuotta menossa mukana – joten rekrytointeja ei ole tehty kuin sellainen 5-10 vuodessa.

Varautuminen koronakriisiin alkoi helmikuun puolella ja rekrytointisuunnitelmat nostettiin uusille leveleille parissa viikossa. Huhtikuun alussa aloittivat jo ensimmäiset 14 uutta perehtyjää, tällä viikolla uudet 10, ensi viikolla 60 ja vielä seuraavalla viikolla uudet 10.  Tämän lisäksi saamme vielä muutaman muunkin uuden naaman, joten kaiken kaikkiaan tulemme rekrytoimaan sata uutta henkilöä ruuhkahuippua tasoittamaan. Se on aikamoinen määrä!

Uudet rekrytoitavat ovat määräaikaisia ja toimivat joko työttömyysturvan oppaina asiakaspalvelussa, vastaten viesteihin tai puheluihin, tai he perehtyvät tiettyjen hakemustyyppien käsittelyyn. Normaalisti YTK:n perehdytys uudelle työntekijälle kestää kuukausia, koska työttömyysturvan soveltaminen on melko mutkikasta, mutta nyt perehdytys vedetään läpi viikoissa. Tämä vaatii sekä työn tekemisen tapojen uudelleen miettimistä että tehokasta koulutusta ja hyviä sparraajia avuksi.

Yllättävimmät rekrytointiin liittyvät haasteet ovat näinä aikoina aivan omanlaisiaan: kun työvälineitä tullaan hakemaan Loimaalta, ryhmät on aikataulutettava tarkasti, jotta pystytään varmistamaan turvavälit. Onneksi toimimme niin aikaisin, että olemme saaneet kaikille koneissa tarvittavat luurit, näytöt ja näppäimistöt, niitäkään ei ole näinä aikoina ollut kovin helppoa saada.

Voit seurata uusien työntekijöidemme tunnelmia somekanavissamme. Me kaikki ytklaiset olemme onnellisia saadessamme joukkoomme paljon uusia työkavereita!

Kolme YTK:n uutta työntekijää poseeraa yhdessä nallen kanssa.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle