400 000 YTK-jäsenen raja ylittyi

”YTK on todennäköisin valinta yhä useammalle työikäiselle”
Suomen suurin työttömyyskassa on kasvanut jo 26 vuotta. Tavoitteena puoli miljoonaa jäsentä vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 1991 perustettu Yleinen työttömyyskassa YTK on kasvanut koko historiansa ajan. 400 000 jäsenen raja ylittyi nyt tammikuun lopussa 2018. Suomen suurimpaan työttömyyskassaan kuuluu siis jo yli 18 % palkansaajista.

”Yleisesti ottaen jäsenmäärät työttömyyskassoissa ovat vähentyneet, mutta meillä suunta on ollut toinen. Vuonna 2017 meille tuli 45 000 uutta jäsentä, mikä tarkoitti noin 16 000 jäsenen nettokasvua”, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki.

Kaikille palkansaajille avoin Yleinen työttömyyskassa on yhä potentiaalisempi vaihtoehto työttömyyden turvaksi. Taloustutkimuksen tekemän tuoreen Corporate 360 Brand -tutkimuksen mukaan* mukaan YTK on todennäköisin yksittäinen taho, johon työttömyyskassaa hakevat ihmiset voisivat liittyä. Tällä hetkellä jopa 23 % työikäisistä suomalaista harkitsee hankkivansa ansioturvansa YTK:sta.

”YTK on todennäköisin valinta työttömyyden turvaksi yhä useammalle työikäiselle. Tavoitteemme on saavuttaa puoli miljoonaa jäsentä vuoteen 2020 mennessä, mutta uskon, että kasvupotentiaalia on enemmänkin”, sanoo Alamäki.

Alamäki uskoo, että osaltaan vahvan kasvun taustalla on työelämän muuttuminen.

”Monet eivät enää identifioidu yhteen ammattiin, koulutukseen tai työpaikkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilökohtaisilla verkostoilla on yhä suurempi merkitys. Toisaalta myös epävarmuus työmarkkinoilla on lisääntynyt. YTK on selvästi vastannut kysyntään. Olemme helppo ja sitoutumaton vaihtoehto työttömyyden turvaksi”, sanoo vuoden alussa YTK:n johdossa aloittanut Alamäki.

Jäsenmäärän huima kasvu ei ole tapahtunut itsestään. YTK:ssa on jo pitkään panostettu asiakaspalveluun.
”YTK on olemassa jäseniään varten. Heidän tarpeidensa ymmärtäminen ja niihin vastaaminen on keskiössä. Tässä olemme selvästi onnistuneet, sillä selvitysten perusteella jäsenistämme 73 % suosittelisi meitä muille.”

Työttömyyskassan lisäksi myös YTK:n jäsenille tarkoitetun, erilaisia työelämän palveluja tarjoavan YTK-Yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa jatkuvasti.  Yhä useampi kassan jäsen haluaa itselleen myös Yhdistyksen palvelut, ja 150 000 jäsenen rajapyykki ylittyi tammikuussa.

”Viime vuonna YTK-Yhdistykseen liittyi runsaat 34 000 jäsentä. Työttömyyskassan jäsenistä jo 36 % kuuluu myös yhdistykseen”, sanoo YTK-Yhdistyksen markkinointijohtaja Pirjo Kaasinen.

Lisätiedot:
​​​​​​​
Sanna Alamäki, Toimitusjohtaja, YTK
[email protected] | 050 544 3245