Juhannusruusu kukkii - YTK

Ansioturva kesällä

Kesä voi vaikuttaa jonkin verran ansioturvan hakemiseen. Käytännössä mikään ei muutu, joten hae päivärahaa normaalisti myös kesän aikana. Kertaamme tässä muutamia käytännön seikkoja, joista meille tulee kesän mittaan paljon kysymyksiä.

Miten hakemuksia käsitellään kesällä?

Mekin käymme vuorollamme lomailemassa ja lataamassa akkuja kiireisen kevään jälkeen. Lomat järjestetään meillä niin, etteivät ne vaikuttaisi käsittelyaikatauluihin tai puhelinjonoihin. Eli teemme koko kesän normaalisti hakemuksianne ja vastaamme viesteihin sekä puhelimeen. Tyypillisesti kesä on meillä myös hieman hiljaisempaa aikaa. Tämä näkyy myös nyt, kun työttömyysaste on ollut laskussa ja hakemusmäärät ovat pienentyneet.

Miten merkitsen lomat hakemukseen?

Jos sinut on lomautettu tai teet osa-aikaista työtä, voi eteen tulla tilanne, että haet ansiopäivärahaa ja samalle ajalle sattuu loma. Ilmoita lomasta hakemuksella siten, että merkitse lomapäivien kohdalle ”lomalla” eikä siis ”työtön”. Lomapalkkojen osalta emme saa riittävästi tietoa tulorekisteristä, jotain laita hakemuksen liitteeksi lomapalkkalaskelma. Saat sen työnantajaltasi tai palkanlaskijalta.

Hyvää kesää kaikille!