Aurinkoa näkyvissä myös työttömyysluvuissa

Olemme maksaneet alkuvuonna 33 miljoonaa euroa arvioitua vähemmän etuuksia.

Suomen taloustilanteen parantuminen näkyy selvästi YTK:ssa maksettujen työttömyysetuuksien määrässä. Tammikuun ja toukokuun välisenä aikana olemme maksaneet peräti 33 miljoonaa euroa arvioitua vähemmän työttömyysetuuksia.

Vielä viime lokakuussa arvioimme, että työttömyys pysyy tänä vuonna lähes viime vuoden tasolla, joten etuusmenojen lasku, ja vielä näin paljon, on todella positiivinen uutinen. Sehän tarkoittaa, että yhä useampi teistä on työllistynyt. Käännös parempaan näkyi jo loppuvuoden aikana, mutta etenkin tämän vuoden puolella on edetty valoisissa tunnelmissa.

Mikäli tahti jatkuu samana, etuusmenot voivat tänä vuonna olla jopa 80 miljoonaa euroa ennustetta pienemmät.

Erityisen ilahduttavaa on se, että uusien työttömien määrä on pienentynyt, mikä näkyy ensimmäisten päivärahahakemusten määrässä. Tammikuusta maaliskuuhun YTK:lle tuli noin 10 prosenttia vähemmän ensimmäisiä etuushakemuksia kuin samaan aikaan edellisenä vuonna, huhtikuusta toukokuuhun määrä putosi jo 20 prosenttia. Ensimmäisten hakemusten määrän putoaminen luo toivoa, että syksyllä jatkohakemuksia tulee vähemmän.

Etuushakemusten määrän vähentyminen näkyy myös konkreettisesti jokaiselle YTK:n jäsenelle. Näillä työttömyysluvuilla näyttää siltä, että pystymme laskemaan selvästi jäsenmaksuaan vuodelle 2018.  Ennen syksyn päätöksiä jäsenmaksusta on kuitenkin edessä Suomen kesä. Perinteisesti Suomi menee kiinni juhannuksen jälkeen. Monella alalla ei ovia kuitenkaan voi laittaa kiinni, ei meilläkään. Palvelemme jäseniämme samojen aikataulujen mukaan myös heinäkuussa.

Toivotamme aurinkoisia kesäpäiviä kaikille YTKlaisille, olitpa sitten lomalla, työssä tai työtä etsimässä!

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle