Perttu Pölönen juontaa YTK:n Avoin työlle -podcastia - YTK

Avoin työlle -podcast

Perttu Pölösen ja YTK:n Avoin työlle -podcast avaa äänen uuden ajan työlle ja tekijöille, käy kuuntelemaan!

”Tulevaisuus on valintoja, joita teemme tänään”, kiteyttää Perttu Pölönen YTK-Yhdistyksen ja Yleinen työttömyyskassa YTK:n yhteisessä tulevaisuuden työelämää käsittelevässä podcastissa.

Mitä tarvitaan hyvään ja tasapainoiseen (työ)elämään nyt ja tulevaisuudessa? Mitä mahdollisuuksia tulevaisuuden työt tuovat tullessaan? Podcastissa pureudutaan eri alojen vieraiden kanssa uuden ajan töihin, työttömyyteen, työnteon tapoihin ja tulevaisuustaitoihin.

"Tulevaisuus on valintoja, joita teemme tänään" ​​​​​​​

”Keskustelut podcast-vieraiden erilaisista poluista ja näkökulmista avaavat ääntä tulevaisuuden työn moninaisuudelle ja samalla arkipäiväistämme puhetta työstä sekä työttömyydestä. Käsittelemme siis myös työelämän kääntöpuolia – vaikeita tilanteita ja tunteita, esimerkiksi syrjintää ja ennakkoluuloja – ja pyrimme löytämään haasteisiinkin optimistisen lähestymistavan. Rohkaisua ja toiveikkuutta tulevaan tarvitaan juuri nyt”, kertoo podcastin juontaja Perttu Pölönen.

Keskiviikkoisin 6.10. alkaen esitettävään Avoin työlle -podcastiin Pölönen ja YTK ovat saaneet vieraiksi monipuolisen kattauksen uudenlaisten töiden tekijöitä:

”Jokaisella vieraalla on oma upean mielenkiintoinen ja inspiroiva tarinansa ja sanomansa kerrottavanaan. Erilaiset näkemykset ja kokemukset tulevaisuuden työelämästä, hyvinvoinnista, henkilökohtaisesta kasvusta ja kehittymisestä, elinikäisestä oppimisesta sekä muutoksessa elämisestä puhuttelevat varmasti monia eri kuuntelijoita”, rohkaisee myös YTK:n asiakkuus- ja viestintäjohtaja Ilona Kangas

Merkityksellinen työ ja tulevaisuustaidot kantavat, kun tittelit ja tutkinnot vanhenevat 

Paljon puhuttu työelämän murros voi saada tulevaisuuden näyttämään epävarmaltakin. Vaihtoehtoja voivat toki jossain määrin ohjata myös ulkoiset olosuhteet ja suhdanteet, mutta valintojen viidakossa tärkeintä on tiedostaa omat kiinnostuksen kohteet, motivaatio ja taidot. Kukaan ei täysin pysty ennustamaan tulevaisuuden ammatteja, joten taitojen merkitys kasvaa ja tittelien vähenee. 

”Työtönkään ei ole taidoton! Omannäköinen, merkityksellinen työ ja omat kiinnostuksen kohteet sekä valinnat ovat keskusteluissa vahvasti läsnä. Suhtautuminen omaan työhön (ja elämään) tarinana, jossa on eri juonenkäänteitä, auttaa meitä löytämään maailman muuttuessakin itsestämme joustavuutta ja valmiuksia taitoihin, jotka kantavat myös tulevaisuudessa ja mahdollisessa epävarmuudessa”, pohtii Pölönen. 

Avoin työlle -podcast tuo oivaltavasti esiin eri tekijöiden ja tarinoiden kautta tulevaisuuden työelämätaitoja ja osaamista: Inhimillisyys, mielikuvitus, empatia ja luovuus ovat taitoja, joista jokainen voi hyötyä. ”Tulevaisuuden työ ei ole vain työpaikka, jossa suoritamme tehtävämme, vaan se mahdollisuus, jossa voimme olla oma itsemme, ilmaista ja toteuttaa itseämme ja niin tehdä tästä maailmasta hiukan parempi myös työmme kautta”, kiteyttää Pölönen. 

Avoin työlle -podcast

Avoin työlle –podcast on ääni uuden ajan työlle. Sen avulla YTK yhdessä Perttu Pölösen ja eri alojen, uudenlaisia töitä tekevien vieraiden kanssa nostavat esiin uusia ajatuksia työstä ja työttömyydestä, modernista työelämästä ja työnteon tavoista sekä tulevaisuuden taidoista.

Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa ja Applessa.​​​​​​​​​​​​​​

Podcastin tuottaa Mellakka Management.


Sinua voisi kiinnostaa myös: