Kynän terä.

Entäs ne viikonloput sitten?

Moni on pohtinut mitä laittaa hakemukseen viikonlopun kohdalle. Jos on lomautettu, voi tuntua oudolta merkitä viikonloppu lomautetuksi tai työttömäksi. Mitä sinne pitää laittaa?

Työttömyysturvassa on monta monimutkaisuutta ja sen vuoksi tarvitsemme päiväkohtaisen selvityksen. Ei esimerkiksi ole tavatonta, että viikonlopun päiville voi tulla työtunteja.

Turha byrokratia on kuitenkin turhaa. Siksi kysymme hakemuksessa päiväkohtaista selvitystä vain, jos ilmoitat jotain sellaista, mihin tarvitsemme päiväkohtaista selvitystä. Jos siis ilmoitat, että olet ollut koko hakujakson kokonaan lomautettu, emme kysy asiasta sen tarkempia tietoja.

Ilmoituksesi perusteella kysymme päiväkohtaista selvitystä tietyissä tilanteissa. Silloin hakemus antaa sinun tehdä jokaiselle päivällä erikseen valintoja, joiden perusteella me voimme arvioida, miten tilanteesi vaikuttaa ansiopäivärahaan.

Hakemuksen valinnat ovat: Töissä, Lomautettu, Työtön, Koulutuksessa, TE-palvelussa, Poissa TE-palvelusta, Sairaana, Lomalla.

Töissä -valintaan ilmoitat tekemäsi työtunnit ja muihin kohtiin klikkaat vain ruutua valitaksesi oikean vaihtoehdon. Osa valinnoista ei ole toistensa poissulkevia eli voit yhdelle päivällä tehdä useamman valinnan.

Mitä siis merkitsen hakemukseen viikonlopulle? Se on yksinkertaista. Jos sinulla on ollut töitä, ilmoita työtunnit. Jos sinulla ei ole ollut töitä, valitse ”lomautettu” tai ”työtön”.

[edit]
Ei töitä
Töitä
Kokonaan lomautettu
Lomautettu
Töissä (+työtunnit)
Osittain lomautettu
Lomautettu
Töissä (+työtunnit)
Työtön
Työtön
Töissä (+työtunnit)
Osa-aikatyö
Työtön
Töissä (+työtunnit)

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle