Hakemusten esikäsittely nopeuttaa päivärahan maksatusta

Kevään aikana olemme ottaneet käyttöön monia uusia toimintatapoja hakemusruuhkien helpottamiseksi ja käsittelyn nopeuttamiseksi. Olemme tuplanneet henkilöstömme määrän, kehittäneet sähköistä asiointia, ottaneet käyttöön robotiikkaa sekä tehostaneet asiakaspalvelua ja viestintää. Asiakaspalvelun voimia on nyt valjastettu myös ensihakemusten esikäsittelyyn.

Esikäsittely tarkoittaa ensimmäisen hakemuksen ’tarkistamista’ ennen kuin se tulee varsinaiseen käsittelyvuoroon. Työntekijämme käy ensihakemuksesi läpi ja varmistaa, että se sisältää kaikki tarvittavat perustiedot. Tärkeimmät ovat TE-toimiston lausunto, etuutta varten laskettu verokortti, tilinumero ja mahdolliset lapsitiedot lapsikorotusta varten.

On siis mahdollista, että saat meiltä viestin hakemukseesi liittyen jo ennen kuin hakemus on meillä varsinaisessa käsittelyssä – toimita kaikki pyydetyt tiedot meille silti mahdollisimman nopeasti!

Esikäsittelyä tehdään tällä hetkellä vain ensihakemuksille, sillä ensimmäistä kertaa päivärahaa maksaessa hakemuskäsittelyyn vaadittavat tiedot tulee tallentaa järjestelmiimme, kun taas jatkohakemuksissa nämä perustiedot ovat tyypillisesti jo kunnossa.

Ensihakemus esikäsitellään ratkaisua vaille valmiiksi

Tarkoituksena esikäsittelyssä on, että hakemus on mahdollisimman valmis, kun varsinainen käsittely tehdään. Tällöin itse maksatusprosessi nopeutuu, kun etuuskäsittelijä voi keskittyä vain päivärahaoikeuden ratkaisemiseen, eikä aikaa kulu enää tässä vaiheessa perustietojen tarkisteluun.

Huomaathan, että esikäsittely ei vielä tarkoita, että hakemuksesi olisi meillä etuusmaksajamme käsiteltävänä, vaan esikäsittelytyötä tekevät normaalisti muissa työtehtävissä työskentelevät työntekijämme esimerkiksi asiakaspalvelusta ja jäsenpalveluista. Parhaan arvion hakemuksesi varsinaisesta maksuajankohdasta löydät edelleen käsittelyaikasivulta.

Palkka- ja työsuhdetiedot tarkistettava

Myös palkkatiedot haetaan esikäsittelyssä tulorekisteristä valmiiksi hakemukselle, ellei hakija ole niitä jo hakemusta täyttäessään itse hakenut. Kun täytät hakemusta, sinun kannattaakin itse tarkistaa tulorekisterin tiedot ja lisätä ne hakemukseesi. OmaYTK neuvoo sinua tässä sitä mukaa kun täytät hakemusta. Mikäli tulorekisterin tiedot eivät ole ajan tasalla tai muuten oikein, voit tarvittaessa toimittaa palkkatodistuksen, josta asiaa selviää.

Esikäsittelijä merkitsee hakemukselle myös työsuhdetiedot. Kun tiedot esimerkiksi sovellettavasta työehtosopimuksesta tai lomautuksen toteuttamistavasta on merkitty valmiiksi järjestelmään, ei etuuskäsittelijällä mene aikaa näiden tietojen selaamiseen enää lopullisessa käsittelyssä.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle