Kauluspaitainen mies kirjoittaa paperista kirjettä

Huomioi Postin työntekijöiden lakko hakiessasi päivärahaa

Postin työntekijöiden lakko marraskuussa hidastaa lähetysten kulkua. Varmista asiointisi YTK:n kanssa käyttämällä OmaYTK -palvelua. Sen kautta voit lukea päätökset sekä lähettää hakemukset ja liitteet sähköisesti.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on käynnistämässä laajoja lakkotoimia. Postinjakelu, käsittely ja kuljetus estyvät tai hidastuvat ellei työehtosopimusneuvotteluissa päästä sopuun. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 06.00 ja päättyy kun asiassa päästään neuvotteluratkaisuun.

Posti arvioi, että kirjeiden jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Jos siis lähetät päivärahahakemuksen postitse, voi asian käsittely viivästyä. Käyttämällä OmaYTK-palvelua, tätä viivettä ei ole. Vastaavasti kun me lähetämme päätöksen päiväraha-asiassa, voi sen kulku viivästyä. Myös päätökset ovat nähtävillä OmaYTK-palvelussa.

Työttömyysturvassa on muutamia määräaikoja asioiden hoitamiselle. Lähtökohtaisesti lähetysten viivästymistä ei ole hyväksytty syyksi myöhästymiselle. Hakemiseen, takaisinperintään ja muutoksenhakuun liittyviä määräaikoja voi huolehtia asioimalla OmaYTK-palvelun kautta. Jos palvelua ei voi jostain syystä käyttää, kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Jos lakko vaikuttaa sinun työsuhteeseesi ja sinulla on kysyttävää siitä, miten lakko vaikuttaa omaan etuusoikeuteesi, lue aiempi uutisemme aiheesta.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle