Hyviä uutisia: YTK pienentää jäsenmaksuaan!

Vuonna 2018 työttömyyskassan jäsenmaksu on tasan 100 euroa.

Suomalaisten vähentynyt työttömyys sekä YTK:n toiminnan tehokkuus ovat mahdollistaneet työttömyyskassan jäsenmaksun pienentämisen ensi vuonna. Vuonna 2018 kassan jäsenmaksu on tasan 100 euroa, eli peräti 18 euroa aiempaa vähemmän.

”Tällaisia uutisia on aina todella hienoa kertoa jäsenillemme. Vajaa parinkymmenen euron säästö tuntuu varmasti mukavalta. Hintojen laskuun ei ole nykyään niin totuttu, joten tämä selvästi yllätti iloisesti”, kommentoi YTK:n työttömyysturva-asiantuntija Petja Eklund.

Iloista on toki myös jäsenmaksun taustalla oleva Suomen parantunut työllisyys. Toinen merkittävä tekijä on Suomen suurimman työttömyyskassan tehokas toiminta.

”Suhteessa etuuspäiviin meidän hallintokulumme ovat huomattavan pienet. Uskon, että suuret tehokkuusloikkaukset ovat jatkossakin mahdollisia, sillä digitalisaatiosta saa vielä paljon hyötyjä irti. Meidän ei suoraan tarvitse lisätä resursseja, vaikka jäsenmäärä kasvaa", Eklund sanoo.

Jäsenmaksun alennus koskettaa satojatuhansia suomalaisia, sillä Loimaan kassana tunnetulla YTK:lla on jo 390 000 jäsentä, mikä tarkoittaa noin 15 prosenttia suomalaisista palkansaajista.

”YTK on kasvanut koko 25-vuotisen historiansa ajan ja viime vuosina kasvu on vain kiihtynyt. Tämä on meille Loimaalla työskenteleville tietenkin merkki siitä, että teemme oikeita asioita”, Eklund kiittelee.

”Vaikuttaa siltä, että työttömyys pienenee myös ensi vuonna, joten tulevaisuuskin näyttää valoisalta. Työllistyminen ei kuitenkaan koskaan ole helppoa, ja jokainen työtä saanut jäsen on meillekin iloinen asia.”

Myös YTK-Yhdistyksen jäsenmaksu pienenee ensi vuonna eurolla, joten täysjäsenyyden hinta on ensi vuonna 118 euroa. Tämä kattaa työttömyyskassan lisäksi YTK-Yhdistyksen tarjoamat palvelut, kuten oikeudellista työsuhdeneuvontaa, vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ja oikeusturvavakuutuksen sekä vaihtuvia jäsenetuja.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle