Työpaikkoja on nyt paljon avoimena etenkin teollisuudessa, rakentamisessa sekä hoitoalalla

Hyvin menee! Käsittelyajat lyhyet ja avoimia työpaikkoja piisaa

Syksyä kohti mennään toiveikkaissa tunnelmissa. Päivärahojen hakemusmäärät ovat laskeneet jo neljä kuukautta peräkkäin ja myös hakemusten käsittelytahti on tällä hetkellä ripeä. Työmarkkinoille tarvitaan tällä hetkellä tekijöitä, mikä avaa työllistymisen mahdollisuuksia monille.

Saapuneiden päivärahahakemusten määrä on laskenut YTK:lla jo neljä kuukautta peräkkäin. Saimme heinäkuussa noin 25 000 päivärahahakemusta vähemmän kuin kuluvan vuoden maaliskuussa. Yhä harvempi jää siis työttömäksi, ja myös työmarkkinat vetävät paljon kevättä paremmin. 

Monet tiedotusvälineet ovat kertoneet työvoimapulasta, joka koskee yhä useampia aloja. Muun muassa Helsingin Sanomien ja Taloussanomien mukaan tarvetta työntekijöille on etenkin sosiaali- ja terveysalalla, teollisuudessa sekä rakennusalalla, mutta myös moniin muihin töihin kaivataan tekijöitä ympäri maata.  

Koronatilanne on edelleen akuutti, ja mahdolliset sulkutoimet voivat vaikuttaa syksyn aikana myös työllisyyteen. Tällä hetkellä näköpiirissä ei kuitenkaan ei ole yhteiskunnan laajempaa sulkemista, sillä rokotukset etenevät ja sairaaloiden hoitomäärät ovat pysyneet maltillisina. On siis paljon perusteita odottaa, että hyvä työllisyys- ja työttömyystilanne jatkuu läpi syksyn. 

Hakemuksesi käsitellään nyt muutamassa päivässä

Päivärahahakemusten käsittelyajat ovat YTK:lla erinomaisella tasolla. Juuri nyt (5.8.) käsittelyaika sekä ensimmäisissä hakemuksissa että manuaalisesti käsiteltävissä jatkohakemuksissa on viisi päivää. Nämä ajat eivät koske automaattisesti käsiteltäviä jatkohakemuksia, joissa ei ole mitään muutoksia aiempaan nähden. Ne käsitellään välittömästi saapumisen jälkeen.  

Jos siis työttömyys tai lomautus osuu kohdalle, päivärahan käsittelyä ei joudu kauaa odottamaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että rahojen siirtyminen vie aina kaksi pankkipäivää hakemuksen käsittelyn jälkeen.