Jäsenmaksulaskutus 2023

Vuonna 2023 YTK Työttömyyskassan jäsenmaksu on 99 euroa. YTK Työelämän Jäsenmaksu on 24 euroa. Jos olet YTK:n täysjäsen, eli jäsen molemmissa, on jäsenmaksu yhteensä 123 euroa vuodessa. Saat laskut heti vuoden vaihteen jälkeen.

Kiitos kun olet jäsen!

Meitä yyteekoolaisia on jo pitkälti yli puoli miljoonaa. Se on aikamoinen määrä palkansaajia. Isolla ja hyvällä porukalla meillä on hieno mahdollisuus rakentaa YTK:sta aina vain parempi yhteisö ja palvelu erilaisiin työelämän käänteisiin ja monipolvisiin uravaihtoehtoihin.

Olemme täällä sinua varten ja olemme kiitollisia jäsenyydestäsi!

Laskutus käynnistyy alkuvuodesta

Lähetämme kaikki jäsenmaksulaskut 2.1.2023. Laskun eräpäivä riippuu syntymäkuukaudestasi. Eräpäivä on 18.1. – 2.2.2023 välillä. Saat YTK työttömyyskassan ja YTK Työelämän jäsenmaksulaskut erikseen. Eli YTK:n täysjäsenenä saat kaksi erillistä laskua.

Jäsenmaksu e-laskulla

Jos olet tilannut meiltä e-laskun, lähetämme laskun suoraan verkkopankkiin. Tämä on kätevin tapa sinun hoitaa jäsenmaksulasku, joten e-laskutilaus kannattaa tehdä ennen kuin lähetämme ensi vuoden jäsenmaksulaskun.

Jäsenmaksu postitse

Jos e-laskutilausta ei ole, lähetämme laskun sinulle postitse. Silloin saat laskun paperilla tai sähköisenä OmaPosti-palveluun.

Postin jakelulupauksen mukaan jäsenmaksulasku on perillä lähetyspäivästä neljäntenä arkipäivänä huomioiden postinjakelupäivät. Voit siis odottaa jäsenmaksulaskua postilla saapuvaksi vuoden ensimmäisen tai toisen viikon aikana.

Jos sinulla on käytössä Postin sähköinen OmaPosti -palvelu, on sinulla mahdollisuus saada jäsenmaksulaskut OmaPostiin. OmaPostin käyttö on sinun ja Postin välinen asia. Me emme siis voi valita meneekö jäsenmaksulaskut OmaPostiin vai ei. OmaPostin käyttöön liittyvissä asioissa ole yhteydessä suoraan Postiin (posti.fi).

Jäsenmaksutiedot sähköisessä asioinnissa

Löydät avoimen jäsenmaksun tiedot YTK Työttömyyskassan osalta OmaYTK:sta ja YTK Työelämän osalta OMA+ -palvelusta. OMA+ palvelussa on mahdollista maksaa avoin jäsenmaksu Paytrailin avulla. Työttömyyskassan OmaYTK:ssa tämä ei vielä ole mahdollista.

Jäsenmaksun maksaminen

Laskutamme koko kalenterivuoden jäsenmaksut kerralla.

Jäsenmaksu on kaikille jäsenille samansuuruinen, eikä meillä ole mahdollisuuksia antaa jäsenmaksusta vapautusta.

Jos tilanteesi on tiukka, voit sopia kanssamme jäsenmaksun maksamisesta myöhemmin tai osissa. Tämä mahdollisuus ei ole käytössä, jos haet ansiopäivärahaa.

Koska voimassaoleva jäsenyys on edellytys ansiopäivärahan maksamiselle, perimme jäsenmaksun ansiopäivärahasta, jos saat ansiopäivärahaa etkä ole maksanut jäsenmaksua eräpäivään mennessä.

Jos sovit kanssamme maksuajasta tai osissa maksamisesta, käytä samaa alkuperäisen laskun viitenumeroa. Vaikka maksuajasta olisi etukäteen, saat silti meiltä maksuhuomautuksen alkuperäisen eräpäivän mukaan.

Jäsenmaksun maksaminen on tärkeää

  • Vain maksamalla jäsenmaksun säilytät jäsenyyden ja sen tuomat edut.
  • Jos et maksa jäsenmaksua, joudumme erottamaan sinut jäsenyydestä siitä lukien kun jäsenmaksu on maksamatta. Jos joudumme erottamaan sinut, menetät oikeuden ansiopäivärahaan ja myös jo keräämäsi jäsenyys-ja työssäoloajan.
  • Jos haluat vaihtaa työttömyyskassaa, muista aina silti maksaa jäsenmaksu. Jos joudumme erottamaan sinut maksamattoman jäsenmaksun vuoksi, et voi siirtää jäsenyys- ja työssäoloaikaa toiseen työttömyyskassaan.