Valmistuvaa on hyvä muistuttaa työttömyysturvan tärkeydestä.

Jo joutui armas chat-gpt-aika

Oletko jo tehnyt juhlapuheen valmistuneelle tai räppiriimit uuden työpaikan saaneelle tekoälyn, kuten OpenAI:n avulla?

Kannattaa kokeilla. https://chat.openai.com/ 

Anna tekoälylle haluamasi ohjeet, vaikka tähän tyyliin: ”Kirjoita 3 säkeistön runo tyttärelleni Amalialle, jossa mainitset taitoluistelun, jatkuvan kännykän tuijottamisen, rakkauteni ja onnentoivotukseni hänelle valmistumisen johdosta.” Vaihda tilalle esimerkiksi haluamasi nimi, sopivat harrastukset ja se, mitä haluat sanoa.

Botti tuotti oheisen ohjeen mukaan tällaisen parissa sekunnissa:

"Amalia, pieni taitoluistelija valkoinen, kädestä pitäen liitäen jäällä loistaa. Vaikk' kännykän maailmaan kiehtoo sinua kovin, rakkaudella kannan, sydämeni toitotan.

Sulon siivin suljen sinut syliini, lahjaksi onnea valmistumisen tieni. Taitosi loisteessa säteilee, Amalia kulta, tulevaisuus auki, onnentoivotukset multa.

Jäästä syntyy kauneus, liike sulava, Amalia, tavoita unelmasi, lentävä. Rakkauteni aina sinulle kuuluu, valmiina tukemaan, kun kohti tähtiä suuntaat tuuleen."

Tätä hengen – tai älyn – tuotosta ei kannata aivan sanasta sanaan käyttää, mutta onhan siinä myös kelvollisia kielikuvia. Jos haluat lisäksi muistuttaa siitä, että työelämä on kiinnostava osa elämää, mutta monimuotoinen, lisää mukaan seuraava lause:
​​​​​​​”Rakas _____, haluan muistuttaa sinua myös siitä, että työelämään siirtyminen on upea mahdollisuus, mutta myös monisyinen kokonaisuus. Varaudu siis parhaalla mahdollisella tavalla ja hanki YTK:n jäsenyys heti, kun aloitat työt. Silloin olet parhaassa turvassa kaikissa työelämän käänteissä. Maksan lahjana ensimmäiset laskusi, toivoo _______.”