Jalat, jotka kiipeävät portaita ylös päin.

Käsittelyaikataulut lähes normaalit

Kysyimme palvelusuunnittelija Terhi Jääskeläiseltä tämän hetken käsittelytilanteesta. Missä nyt mennään, Terhi?

Työttömien ja lomautettujen määrä on korkea, mutta käsittelytilanne on tällä hetkellä suhteellisen normaali ajankohtaan nähden. Tammikuu on perinteisestikin kiireisin kuukautemme. Olemme ensimmäisten hakemusten osalta noin 14 päivän käsittelyajoissa ja mikäli tilanne ei tästä suuresti muutu, ne ovat jatkossakin noin 14–21 päivää. Tietenkin muutokset valtion koronatoimenpiteissä saattavat vaikuttaa asiaan, mutta tällä hetkellä niistä ei ole vielä tarkempaa tietoa. 

Entä jatkohakemukset? 

Käsityötä edellyttävät jatkohakemukset saadaan läpi noin reilussa viikossa. Näiden osalta tilanne voi muutaman päivän elää, ehkäpä pisimmillään tammikuussa vievät noin 10–12 päivää. Muutoksettomat jatkot menevät läpi päivässä. 

Entäs asiakaspalvelu? Miten meidät saa parhaiten kiinni? 

Vastaamme tällä hetkellä puhelimeen jokaisena arkipäivänä, mutta jonotusajat saattavat suosituimpina aikoina olla pitkiä. Jos ei ole pakko, ei kannata soittaa heti aamulla tai lounasaikaan, nämä ovat suosituimpia aikoja. Jonottaminen on valitettavaa ja pyrimme koko ajan saamaan lisää vastaajia puhelimeen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös nettisivujemme chattiä, siellä on henkilöt auttamassa päivittäin kello 10–15, joten sitäkin kautta saa nopeasti vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Asiakaspalvelun saa kiinni myös Facebookistamme. OmaYTK:ssa lähetettyihin viesteihin vastaamme noin kolmessa päivässä. 


Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle