Koronaruuhkat ovat ohi, käsittelyajat hyvällä tasolla

Saimme koronakriisin vuoksi ennätysmäärän ansiopäivärahahakemuksia. Tämän vuoden syyskuun alkuun mennessä hakemuksia on tullut 556 318 kappaletta. Viime vuonna hakemuksia tuli koko vuoden aikana 472 493 kappaletta.

Koronakriisin alkuvaiheessa hakemuksia tuli myös ennätysvauhdilla. Esimerkiksi viikolla 16 ensihakemuksia tuli melkein 1 500 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna samaan aikaan. 

Olimme jo alkuvuoden aikana alkaneet varautua pahimpaan, mutta käytännössä ei ollut mahdollista nostaa valmiutta samassa vauhdissa, missä lomautuksia ja irtisanomisia alkoi vyörymään sisään. Samalla myös asiakaspalvelumme ruuhkautui pahasti. 

Elokuun alkuun mennessä olimme saaneet lomautettujen hakemusjonon purettua. Arvioimme tuolloin, että saisimme kaikkien hakemustyyppien jonot alle 30 päivän elokuun loppuun mennessä. Arvio piti paikkansa ja nyt syyskuun alkupuolella käsittelyajat ovat enää kymmenen päivää tai alle. 

Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat parasta palvelua ja rahansa mahdollisimman nopeasti. Olemme kiitollisia jäsentemme ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä ja teemme kaikkemme, että nyt saavutettu hyvä tilanne kestää kaikki tulevat kolhut. 

Otimme YTK:lle kriisin alkuvaiheessa yli sata uutta työntekijää. Osa näistä jatkaa meillä kokoaikaisesti ja osa osa-aikaisesti. Syksyn alkuun olemme myös rekrytoineet myös täysin uutta väkeä. Näin pyrimme valmistautumaan siihen, että syksyn mittaan hakemusmäärät lähtevät taas kasvuun. Emme odota aivan samanlaista hakemusvyöryä kuin viime keväänä, mutta siitä huolimatta haluamme pitää valmiuden korkealla, jotta käsittelyjonot pysyvät lyhyinä myös silloin, jos ikävimmät ennusteet toteutuvat. 

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle