Mies seisoo maahan pudonneiden lehtien keskellä haravoiden.

Lisäpäiväoikeuteen tulossa muutoksia

Kun lähestyt eläkeikää, voit olla oikeutettu ansiosidonnaisen lisäpäiviin. Silloin voimme maksaa ansiopäivärahaa enimmäismaksuajan päättymisen jälkeen sen kalenterikuukauden loppuun, jolloin täytät 65 vuotta. Lisäpäiväoikeus riippuu syntymävuodestasi ja siitä, milloin enimmäismaksuaikasi täyttyy.

Hallitus on kaavaillut työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden alaikärajan nostamista yhdellä vuodella vuonna 1961 ja sen jälkeen syntyneillä. Vuoden vaihteen jälkeen vuonna 1961 tai myöhemmin syntynyt työtön henkilö olisi oikeutettu työttömyysturvan lisäpäiviin vasta 62 -vuotiaana, kun nyt ikäraja on 61 vuotta. Muutoksen taustalla on työmarkkinajärjestöjen sopimus, joka liittyy 2017 eläkeuudistukseen.

Kaavaillun muutoksen mukaan työttömyysetuuden myöntämisen yläikärajaa ehdotetaan muutettavaksi vuonna 1965 ja sen jälkeen syntyneillä seuraamaan työntekijän eläkelain mukaista alimman vanhuuseläkeiän muutosta. Työttömyysturvaan liittyvä neuvonta muuttuu tämän myötä aiempaa monimutkaisemmaksi, kun lakiin tulisi muuttuvia enimmäisaikoja, jotka ovat riippuvaisia henkilön syntymävuodesta.

Kerromme lisää, kun asia etenee.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle