YTK:n uusi toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Mikä YTK:ssa viehättää, Auli Hänninen?

Yleinen työttömyyskassa YTK saa uuden toimitusjohtajan 1.12. Auli Hänninen siirtyy pestiin Perheyritysten liiton toimitusjohtajan paikalta. Kassan maailma on Aulille kuitenkin tuttu, koska hän on viihtynyt aiemminkin YTK:ssa. On siis pakko kysyä, että mikä YTKssa viehättää?

Olen seurannut YTK:n matkaa 2000-luvun alkupuolelta ja tarinastahan ei voi olla innostumatta. Olemme kasvaneet 30 vuotta ja ottaneet huimia harppauksia matkan varrella. Minäkin olen nähnyt ajan, jolloin hakemukset käsiteltiin paperilta ja liittymislomakkeet tulivat postitse. Nyt hakemukset täytetään OmaYTKssa, joka neljäs suomalainen palkansaaja on jäsenemme ja meillä on paljon annettavaa suomalaisen työttömyysturvajärjestelmän kehittämiseen. Mutta vaikka kehitys on kuinka ihmeellinen tahansa, eniten minua viehättää YTKssa ihmiset: työkaverit ja jäsenet.

Mikä muuttuu?

YTK:n perustoiminta on erinomaista, meillä on huippuosaava henkilöstö ja kehitysprojekteja käynnissä. Koronan aiheuttama valtava hakemusvyöry on rauhoittunut, joten nyt on luotava rauhanajan organisaatiota. Se tarkoittaa keskittymistä hieman enemmän siihen, miten työttömyysturva maassamme kehittyy ja miten voimme jatkossa palvella entistä paremmin kaikkia jäseniämme. En ole muutosta muutoksen takia -ihminen, vaan ennemminkin keskitytään oleelliseen -ihminen.

Mitä haluaisit sanoa jäsenillemme?

Olen todella ylpeä ja otettu siitä, että niin moni on valinnut YTK:n ansioturvaajakseen. Koen kunnia-asiaksi sen, että saamme tehdä työtä jokaisen jäsenemme eteen. Tämä saattaa ehkä kuulostaa korulauseelta, mutta toivoisin, että jokainen pääsisi joskus omin silmin todistamaan henkilöstömme omistautuvaa palveluasennetta. Jokainen hakemus, jokainen viesti ja kaikki hallinnollinenkin työ tehdään aina jäsen mielessä. Siksi usein käytämmekin vihreää sydäntä <3 kuvaamaan suhtautumistamme jäseniimme.