20 euron seteli vaihtaa omistajaa - YTK

Milloin saan rahani?

Ennen koronaa meillä oli käytössä maksupäivälaskuri. Laskurin avulla pystyit laskemaan arvion siitä, milloin rahat ovat tililläsi. Koronan hakemustulvat rikkoivat mahdollisuutemme tarjota tätä kehuttua ja paljon käytettyä palvelua. Olemme nyt kevään aikana julkaisseet maksupäivälaskurin uudelleen.

Maksupäivälaskuri toimii siten, että valitset ensin hakemuksen tyypin. Sen jälkeen merkitset, milloin lähetit hakemuksen. Painat laske -nappia ja maksuaikalaskuri antaa arvion siitä, milloin rahat hakemuksesta ovat tililläsi.

Maksuaikalaskuri perustuu käsittelytahtiimme ja tietoon siitä, paljonko hakemuksia on jonossa. Koska tarkoituksena on antaa arvio siitä, milloin rahat ovat tilillä, ottaa laskuri myös huomioon pankkipäivät. Kun rahat lähtevät meiltä liikkeelle, näkyvät rahat tililläsi kahden pankkipäivän päästä. Tähän vaikuttavat viikonloput ja arkipyhät.

Kun koronan myötä jouduimme luopumaan maksuaikalaskurista, toimme tilalle tilastosivun. Tilastosivulta voit tarkistaa, mikä on käsittelyjonomme tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan kerro, mikä on käsittelyaika tulevaisuudessa. Toisin sanoen tilastosivulta voi tarkastaa, mikä on käsittelyaika tällä hetkellä, mutta se ei kerro, mikä käsittelyaika on juuri sinun hakemuksesi kohdalla. Maksuaikalaskuri pystyy tarkemmin rajamaan tätä.

Tilastosivu jää yhä kuitenkin käyttöön. Sen avulla saa hyvän yleiskuvan YTK:n tilanteesta.