Välittävä nalle halaa ruututakkista miestä

Mitä teen, jos sairastun ollessani työtön?

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronavirusepidemian pandemiaksi. Pandemian eteneminen on antanut asiantuntijoille aihetta olettaa, että moni meistä tulee vielä sairastumaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Sairastuminen voi vaikuttaa ansiopäivärahaoikeuteesi.

  1. Jos olet työtön, ei koronaviruksen aiheuttama pandemia lähtökohtaisesti muuta tilannettasi työttömyysturvan suhteen. Jatka työhakua normaalisti ja lähetä päivärahahakemukset kuten ennenkin.
  2. Jos saat ansiopäivärahaa ja sairastut, jatka päivärahan hakemista normaalisti. Lyhytaikainen sairastuminen ei vaikuta oikeuteesi saada työttömyyskorvausta.
  3. Jos sairaus kestää yli 10 päivää, merkitse päivärahahakemukseen tiedoksi, että olet ollut sairaana ja hae sairauspäivärahaa Kelasta.
  4. Jos sairastuminen on niin vakavaa, että joudut sairaalaan tai muuhun laitoshoitoon, ilmoita myös siitä hakemuksessa. Kun olet laitoshoidossa, et lain mukaan ole työmarkkinoiden käytettävissä. Tällaisella ajalla sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
  5. Lue lisää sairastumisen vaikutuksesta ansiopäivärahaan.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle