Urheilullinen tyyppi hyppii nurmella tankopainojen ylitse - YTK

Olethan muistanut hakea liikkuvuusavustusta?

Kun vastaanotat työtä kauempaa, voit hakea meiltä liikkuvuusavustusta. Kyse ei siis ole kuntoiluun tarkoitetusta tuesta, vaan kannusteesta työvoiman liikkuvuuden lisäämiseksi. Tuoreen tutkimuksen mukaan avustus on vähän käytetty ja huonosti tunnettu.

Mahdollisuus katsoa pidemmälle

Liikkuvuusavustus tukee mahdollisuutta hakea töitä myös kauempaa. Kun saat töitä kauempaa, voit hakea meiltä liikkuvuusavustusta. Liikkuvuusavustus on 34,50 € päivässä ja sitä voi saada, jos työmatka on yli kolme tuntia päivässä. Erinomainen etuus siis!

Avustusjakson pituus riippuu työsuhteen sovitusta kestosta. Lue tarkemmin liikkuvuusavustuksen ehdoista ja määrästä.​​​​​​​

Huonosti tunnettu

Sosiaali- ja terveysministeriö on kevään aikana tutkinut liikkuvuusavustuksen käyttöä ja todennut, että etuus tunnetaan huonosti. Selvityksen mukaan avustusta ei osata ottaa huomioon työtä haettaessa, vaikka siitä voisi olla laajemmin hyötyä työtä haettaessa.

Hyvää on se, että selvityksen mukaan  liikkuvuusavustuksen toimeenpano on toimivaa ja liikkuvuusavustus on lainsäädännön ja sen soveltamisen kannalta toimiva. Kehittämistarpeet liittyvät erityisesti viestinnän selkeyttämiseen asiakkaiden suuntaan, jotta avustuksen myöntöehdot tulisivat mahdollisimman yksiselitteisiksi asiakkaille.

Tutustu selvitykseen.