Opiskelija! Pidä kassajäsenyys voimassa!

Syksyn myötä monen mieli täyttyy opintojen riemusta. Koulut alkavat ja opiskelut jatkuvat. Samalla voi herätä kysymys siitä, tarvitsenko enää kassan jäsenyyttä, kun olen opiskelija. Vastaus on onneksi helppo; kassan jäsenyys on opintojenkin aikana paras tapa varautua työttömyysriskiin. Jäsenyys työttömyyskassassa kannattaa siis pitää voimassa opintojenkin ajan.

Jos olet jo kerännyt työssäoloehdon, voit säilyttää sen vain olemalla kassan jäsen. Tästä on hyötyä, jos opintojen jälkeen ei heti löydä sopivaa työtä. Voit säilyttää keräämäsi työssäoloehdon jopa seitsemän vuotta.

Vastaavasti opintojenkin aikana voit kerryttää ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan edellytyksenä olevaa työssäoloehtoa vain, jos on kassan jäsen. Opiskeluaikaan liittyy monesti osa-aikatyötä ja erilaisia kesätöitä. Ne kannattaa hyödyntää työttömyysturvassa ja se onnistuu olemalla kassan jäsen.

Nykyään on myös mahdollista opiskella ansioturvalla eri tavoin. Näitä voi hyödyntää vain, jos on kassan jäsen. Jos jo käytät näitä mahdollisuuksia, on kassajäsenyys välttämätön etuuksien maksamisen jatkamiseksi.

Muista siis pitää kassajäsenyys voimassa. Sen avulla voit säilyttää turvallisen mielen toimentulon suhteen ja keskittyä täydellä innolla opintoihisi.