Pääsiäisen maksupäivät

Pääsiäisenä on kaksi arkipyhää, jotka eivät ole pankkipäiviä. Tämä saattaa siirtää ansiopäivärahan tilille tupsahtamista muutamalla päivällä.

Kuunvaihde lähestyy ja moni miettii, miten pääsiäisen pyhäpäivät vaikuttavat siihen, millä aikataululla ansiopäivärahat tulevat tilille.

Jos teet jatkohakemuksen normaalin hakurytmin mukaisesti keskiviikkona 31.3.2021, eikä muutoksia ole ollut, käsitellään automaattisesti ja meiltä maksu lähtee saman päivän aikana eli 31.3. Maksu on tililläsi kuitenkin vasta pääsiäisen jälkeen tiistaina 6.4. Normaalisti rahojen siirtoon menee kaksi pankkipäivää. Pääsiäisenä keskiviikkoon osuvan maksun tilipäivä olisi perjantai, mutta koska perjantai ei ole pankkipäivä, ei raha liiku. Sama koskee seuraavaa maanantaita, joten rahat ovat tilillä pääsiäisen jälkeen tiistaina.

Jos maksamme hakemuksesi perusteella ansiopäivärahaa ajalla 1.4.-5.4, niin maksu on tililläsi keskiviikkona 7.4.

Älä tee näin!

Jos hakujaksosi viimeinen päivä on 31.3, älä lyhennä hakujaksoa siinä toivossa, että ehtisimme maksaa ennen pääsiäisen pyhiä.

Jos lyhennät hakujaksoa, käsittelemme sen muutoksena, jolloin hakemuksesi siirtyy käsin käsiteltäväksi. Tämä viivästyttää maksamista enemmän, mitä pääsiäisen vaikutus on.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle