Naisen iloiset kasvot

Päivärahan hakeminen helpottuu

Tänään 16.4.2020 julkaisemme OmaYTK:ssa uudistuksia siihen, miten päivärahaa haetaan. Jatkossa voit hakea tarvittavat palkkatiedot hakemukseen suoraan tulorekisteristä ja ilmoittaa itse muita tarpeellisia tietoja. Tarvittavien liitteiden määrä vähenee ja hakemusten käsittely nopeutuu, jolloin sinä saat rahasi nopeammin.

Kun haet ansiopäivärahaa, tarvitsemme tietoa sinulle maksetuista palkoista. Aiemmin saimme nämä tiedot työnantajan kirjoittamasta palkkatodistuksesta. Nyt saamme tiedot tulorekisteristä, johon työnantaja on ilmoittanut palkkatiedot.

Olemme nyt kehittäneet OmaYTK-palvelua siten, että jo hakemusta täyttäessä voit hakea tulorekisteristä palkkatiedot hakemukselle. Kun palkkatiedot ovat hakemuksessa jo valmiina, on hakemuksesi käsittely nopeampaa.

Lisätiedot voit ilmoittaa ilman erillisiä liitteitä

Jos työnantaja on ilmoittanut tulorekisteriin vain yhden kokonaissumman palkasta, tarvitsemme vielä lisätietoja. Esimerkiksi lomaraha ja lomakorvaus meidän pitää saada eriteltyä palkkasummasta. Nyt voit nämä tiedot kätevästi lisätä, kun teet hakemuksen OmaYTK:ssa. Tarvittavat tiedot löydät palkkalaskelmastasi ja OmaYTK ohjaa näiden tietojen täyttämisessä.

Mitä huolellisemmin saat tiedot kirjattua, sitä nopeammin me puolestaan saamme hakemuksesi käsiteltyä. Liitteitä sinun ei tarvitse lähettää, riittää että ilmoitat tiedot hakemuksessa.

Älä jää odottamaan puuttuvia palkkatietoja – Ilmoita ne itse

​​Jos olet tehnyt osa-aikatyötä ja haet tulorekisteristä palkkatiedot, tulee hakemukselle ne palkat, joiden maksupäivä osuu hakemuksen ajalle.

Jos työnantajasi ei ole vielä ehtinyt ilmoittaa palkkatietoja tulorekisteriin, voit lisätä palkkatiedot itse osiossa: ”Puuttuuko tiedoista työnantaja?” Lisää työnantaja ja puuttuva tulotieto. Kaikki tulorekisterin eri tulolajit löydät pika- ja pudotusvalikoista. Käytä palkkasummana palkan määrää ennen verojen ja muiden maksujen vähentämistä eli niin sanottua bruttosummaa.

Kun lähetät meille hakemuksen, voit olla huoletta. Me hoidamme asian eteenpäin ja jos jotain lisätietoja tarvitsemme, otamme yhteyttä.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle