Kuuran valkaisemia koivuja sinisen taivaan alla - YTK

Pitääkö minun toimittaa teille uusi verokortti?

Sinun ei välttämättä tarvitse toimittaa meille uutta verokorttia. Jos haet ansiopäivärahaa, sinun kannattaa kuitenkin hakea verottajalta muutosverokortti etuutta varten.

Tarvitaanko tammikuulle uusi verokortti?

Kun vuosi vaihtuu, voimme vielä tammikuussa maksetuissa päivärahoissa käyttää viime vuoden verokorttia. Emme siis välttämättä tarvitse heti uutta verokorttia. Nollaamme tulorajan vuoden alkuun, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia.

Tarvitaanko uutta verokorttia ylipäätään?

Jos et hae päivärahaa, emme tarvitse verokorttia.

Tammikuussa saamme verottajalta suoraan uudet verotiedot tälle vuodelle, joten aivan välttämätöntä uuden verokortin toimittaminen ei ole.

Verottajalta suoraan saamamme verotiedot ovat kuitenkin palkkaa varten. Jos käytämme palkkaa varten annettua verokorttia ansiopäivärahaan, on ennakonpidätys verottajan ohjeen mukaan aina vähintään 25 %. Jos et toimita meille muita verotietoja, käytämme verottajalta tulleita verotietoja helmikuusta alkaen.

Uusi verokortti kannattaa verottajalta pyytää

Jos haet ansiopäivärahaa, kannattaa sinun hakea verottajan palvelusta uusi verokortti siten, että merkitset sinne arvion tämän vuoden etuuksista. Näin saat muutosverokortin, jonka tietoja voimme käyttää suoraan ansiopäivärahan maksamisessa. Näin voit varmistua, että verotus menee heti oikein. Tyypillisesti myös käteen jää enemmän, kun käytämme etuutta varten laskettua ennakonpidätysprosenttia.

Voit käyttää laskuriamme arvioidaksesi etuuksien määrää verotusta varten. Voit myös itse laskea arvion koko vuoden päivärahoista kertomalla yhden päivän päivärahan luvulla 258. Yhden päivän päivärahan suuruuden löydät päätöksestä. Jos et ole vielä saanut päätöstä, voit arvioida päivärahan suuruuden laskurillamme.

Kun haet verottajalta uutta verokorttia, merkitse meidät eli Yleinen työttömyyskassa YTK saajaksi. Silloin verottaja toimittaa tiedot suoraan meille, eikä sinun tarvitse erikseen toimittaa verokorttia hakemuksen liitteenä. Päivitämme verotiedot heti, kun ne saapuvat meille. Verotiedot eivät välttämättä tule meille saman päivän aikana, kun ne verottajalta tilaat. Jos päivärahasi on maksussa esimerkiksi 24.1. ja tilaat samana päivänä uuden verokortin, emme todennäköisesti ehdi vielä käyttää maksussa uusia tietoja.

Kun haet verottajalta uuden muutosverokortin etuutta varten, älä sen jälkeen enää toimita meille aiemmin saamaasi palkkaa varten annettua verokorttia.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle