Mies ottaa mustasta lompakosta sadan euron setelin antaakseen sen pois - YTK

Roikkolomautuksen voi päättää

Osa keväällä alkaneista lomautuksista ovat syksyn myötä kestäneet jo pitkään. Jos lomautus on jatkunut pitkään, voit irtisanoa työsuhteen menettämättä oikeutta irtisanomisajan palkkaan. Samalta ajalta ei kuitenkaan ole oikeutta ansiopäivärahaan.

Jos lomautuksesi kestää yhdenjakoisesti yli 200 päivää, voit irtisanoa työsuhteen ja samalla säilyttää oikeuden irtisanomisajan palkkaan. Käytännössä työnantaja siis maksaa sinulle työsuhteen päättyessä irtisanomisajan palkkaa vastaavan korvauksen. Työnantaja voi lyhentää sovitusta irtisanomisajasta 14 päivää, jos hän on lomautuksen alkaessa käyttänyt yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa.

Jos irtisanoudut ennen 200 päivän kulumista, sinulla ei ole oikeutta irtisanomisajan palkkaan. Työsopimuslain mukaan voit näin kuitenkin tehdä.  Jos lomautuksen päättymisaika on tiedossasi, sinulla ei ole oikeutta ilman irtisanomisaikaa irtisanoutua lomautuksen päättymistä edeltävän seitsemän päivän aikana.

Ajalta, jolta sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan, emme voi maksaa ansiopäivärahaa. Muista siis ilmoittaa hakemuksessa, että lomautus on päättynyt ja sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan.

Hyväksyttävä syy työsuhteen päättämiselle

Jos irtisanoudut työstäsi, arvioi TE-toimisto, onko sinulla ollut pätevää syy irtisanoutua. Jos ei ole ollut, voi seurauksena olla korvaukseton määräaika. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että pitkittyneestä lomautuksesta irtisanoutumiselle on pätevä syy. Eli yli 200 päivää yhdenjaksoisesti kestäneestä lomautuksesta irtisanoutuminen ei johda karenssiin. Pätevän syyn arvioiminen on kuitenkin tapauskohtaista ja perustuu kokonaisharkintaan. Keskustele vaihtoehdoistasi siis aina TE-toimiston kanssa ennen kuin teet päätöksiä työsuhteen päättämisestä.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle