Sanna Alamäki on YTK:n uusi toimitusjohtaja

Yleisen työttömyyskassa YTK:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Sanna Alamäki. Hän aloittaa tehtävässään vuoden 2018 alussa. Siihen asti vt. toimitusjohtajana toimii YTK:n talousjohtaja Antti Jokinen.

Alamäellä on monipuolinen tausta Verohallinnon johtotehtävistä. Keväästä lähtien hän on vetänyt vero2020-hanketta, jossa hänen tehtävänään on ollut varmistaa Verohallinnon uusien strategisten tavoitteiden saavuttaminen. Tätä ennen Alamäki on toiminut muun muassa yritysveroyksikön ylijohtajana sekä hallintopäällikkönä. 42-vuotias Alamäki on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

”Olen ollut Verohallinnossa töissä yli 18 vuotta ja lähden sieltä haikein mutta luottavaisin mielin. Halu oppia ja kehittyä sai minut tarttumaan tähän mielenkiintoiseen mahdollisuuteen. Työelämä on hurjassa muutoksessa, ja YTK on merkittävänä toimijana muutoksen keskiössä”, Alamäki sanoo.

Alamäki uskoo, että joustavat ja muuntautumiskykyiset työmarkkinat ovat avainasemassa Suomen kilpailukyvyn kannalta. Yksilöille tärkeintä on taloudellinen turva muutosten keskellä.

”Työttömyyskassojen tehtävä on tuoda turvaa työelämän eri vaiheisiin. Uskon, että työttömyyskassojen yhteiskunnallinen tehtävä tulee vain korostumaan jatkossa.”

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle