Seppo Turunen Yleinen työttömyyskassa YTK:n kehitysjohtajaksi

Yleinen työttömyyskassa YTK:n kehitysjohtajaksi on valittu Seppo Turunen, 54. Turunen aloittaa YTK:n kehitysjohtajana 23.4. Turunen on koulutukseltaan eMBA Turun kauppakorkeakoulusta.

Turusella on pitkä kokemus vakuutusalan ICT-johtamisesta ja kehittämisestä vakuutusyhtiö Pohjantähdestä, jossa hän työskenteli 1990-2017. Alun perin Turunen siirtyi Tiedos Oy:ltä Pohjantähteen perustamaan vakuutusyhtiön omaa ICT-osastoa ja jäi sille tielleen kohoten asiantuntijasta johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Turunen ehti olla Pohjantähdessä 28 vuotta, mistä 18 vuotta johtoryhmässä vastaten ICT-järjestelmistä.

Turunen näkee, että kehitysjohtajan työ Yleisen työttömyyskassa YTK:ssa tulee sisältämään paljon samaa kuin Pohjantähdessä eli ICT-ympäristön toimivuuden varmistamista ja kehityshankkeita: toimittaja- ja yhteistyöverkostojen kanssa toimimista ja verkostojen hallintaa. Turunen kertoo myös luovansa mielellään rohkeasti uutta tekemällä strategiatyötä, kuten liiketoiminnan kehittämistä, ICT-strategiaa ja palvelustrategiaa.

Tällä hetkellä valtaosa YTK:n jäsenistä tekee hakemuksensa kassaan sähköisesti.

”Loimaan kassan hallitus ja johtoryhmä on aloitteellinen ja heillä on selkeä ja konkreettinen näkemys siitä millaista roolia sähköiset palvelut kassan strategiassa tulevina vuosina näyttelevät. YTK näkee muutoksen mahdollisuutena ja talon sisällä on paljon näkemystä ja osaamista siitä, miten kokonaisuutta kehitetään. Uskon, että pystyn näistä näkemyksistä luomaan kassan jäseniä parhaimmalla mahdollisella tavalla palvelevaa asiakaskeskeistä strategiaa”, Turunen toteaa.

Turunen ymmärtää millaista on toimia säännellyllä toimialalla.

”Tulen pienestä vakuutusyhtiöstä ja olen tottunut tekemään työtäni niukkuudessa, minkä ansiosta osaan pelkistää olennaiseen. Olen aina suhtautunut työhöni hyvin käytännönläheisesti ja tottunut tekemään töitä kädet savessa. Riskien hallinta, eritoten operatiivisten riskien hallinta ja siihen liittyvä jatkuvuuden turvaaminen on yksi osa-alue, jota olen tottunut tekemään monipuolisesti ja josta odotan olevan YTK:lle hyötyä”, Turunen sanoo.

YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki toivottaa Turusen lämpimästi tervetulleeksi ja toteaa, että Turusen työ kehitysjohtajana on avainasemassa kassan menestymisessä tulevaisuudessa.

”Työttömyyskassojen toimintaan on tulossa isoja muutoksia lähivuosina ja nämä tilanteet ovat haaste tietojärjestelmille. Menestyminen muutoksissa on vahvasti sidoksissa ICT-toimintojen onnistumiseen”, Alamäki summaa.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle