Nainen tarkistaa kännykällä tulorekisteritietonsa - YTK

Tarkista tulorekisteritietosi

Olemme jo parisen vuotta hyödyntäneet tulorekisteriä ansiopäivärahahakemusten käsittelyssä. Kun teet ansiopäivärahahakemuksen, tarkista, että palkkatiedot tulorekisterissä ovat oikein.

Tulotiedot tulorekisteristä

Kun käsittelemme ansiopäivärahahakemustasi, tarvitsemme tietoa palkkatuloistasi. Tarvitsemme tietoja työssäoloehdon täydentämiseen, ansiopäivärahan määrän laskemiseen sekä sovitellun päivärahan määrittämiseen.

Aiemmin pyysimme nämä tiedot erillisellä palkkatodistuksella, mutta nykyään käytämme pääsääntöisesti tulorekisteriä. Tulorekisteri on Verottajan ylläpitämä tietokanta, johon työnantajat ilmoittavat työntekijöidensä palkkatiedot.

Ilmoitus tietojen käytöstä

Kun teet meille hakemusta sähköisessä asiointipalvelussamme, pyydämme sinua lopuksi vahvistamaan tulorekisteritiedot. Tämä perustuu hallintolakiin, jonka mukaan meidän pitää antaa sinulle mahdollisuus antaa selvitys asioissa, jotka vaikuttavat hakemuksesi ratkaisussa.

Tämä on tärkeää, koska tulorekisterissä olevat tiedot voivat olla puutteellisia tai virheellisiä. Voi myös olla, että jotain on jäänyt kokonaan ilmoittamatta. On tärkeää, että tarkistat tulorekisteritiedot ja ilmoitat meille mahdollisista virheistä ja puutteista.

Pyydämme sinua vahvistamaan tulorekisteritiedot, vaikka hakemuksesi ajalla ei ole ollut tuloja. On esimerkiksi mahdollista, että työnantaja on virheellisesti ilmoittanut sinulle tuloja, vaikka niitä ei tosiasiassa ole ollut. Tällainen virhe kertautuu ansiopäivärahahakemusten käsittelyssä ja siksi on tärkeää, että tiedät, mitä tietoja työnantaja on tulorekisteriin ilmoittanut.

Virheet ja puutteet

Kun teet hakemusta, jossa on muutoksia, voit ilmoittaa tulorekisterissä mahdolliset olevat virheet ja puutteet päivärahahakemuksella.

Jos sen sijaan teet jatkohakemuksen kokonaan työttömänä tai kokonaan lomautettuna, ilmoita mahdollisista virheistä tai puutteista tulorekisteritiedoissa meille viestillä. Tee tämä ennen hakemuksen lähettämistä. Lähetä hakemus vasta, kun olet saanut meiltä vastauksen. Näin toimien saamme hakemuksesi heti oikein, eikä sitä tarvitse jälkikäteen korjailla.