Tietoa vuoden 2019 jäsenmaksulaskutuksesta

YTK:n jäsenmaksulaskujen lähetys alkaa porrastetusti syntymäkuukauden mukaan 2.1.2019. Jos kuulut sekä Yleinen työttömyyskassa YTK:hon että YTK-Yhdistykseen, saat molemmat jäsenmaksulaskut samaan aikaan.

Työttömyyskassan jäsenmaksu 2019 on 92 euroa ja YTK-Yhdistyksen jäsenmaksu 18 euroa.

Jäsenmaksulaskuja muodostetaan jäsenen syntymäkuukauden mukaan porrastetusti niin, että tammikuussa syntyneille jäsenmaksu lähtee 2.1. ja esimerkiksi joulukuussa syntyneille 17.1. Siten samassa taloudessa asuvat eivät välttämättä saa laskuja samaan aikaan.

Tilaa e-lasku

Käythän tarkistamassa laskutustapasi OmaYTK-palvelussa. Jos et vielä ole tilannut YTK:n jäsenmaksua suoraan verkkopankkiisi, ota talteen jäsen- ja viitenumerosi e-laskuvaltuutusta varten.

E-laskuvaltuutuksen teet omassa verkkopankissasi. Jos olet jäsen sekä Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa että YTK-Yhdistyksessä, sinun pitää tehdä valtuutukset molemmille organisaatioille erikseen. Huomioithan, että kassan ja yhdistyksen jäsen- ja viitenumerot eroavat toisistaan.

Huolehdi jäsenmaksun maksamisesta eräpäivään mennessä

Vain maksamalla jäsenmaksun, varmistat jäsenyyden säilymisen. Vain jäsenillä on oikeus ansiosidonnaisiin etuuksiin. YTK erottaa jäsenyydestään ne, joiden jäsenmaksu on maksamatta.  Mikäli jäsenyys päättyy jäsenyydestä erottamiseen, se ei pelkästään tarkoita sitä, että et ole YTK:n kautta oikeutettu jäsenyyden tuomaan turvaan. Menetät samalla myös jo kertyneet jäsenyys- ja työssäoloajat. Toisin sanoen sinun pitää liittyä jäseneksi uudelleen, jolloin ansiopäivärahaoikeuteen vaadittavan jäsenyys- ja työssäoloehdon kerääminen alkaa alusta. 

Maksa jäsenmaksu kaikissa tilanteissa

YTK:n jäsenmaksu on kaikille jäsenille samansuuruinen ja se on suoritettava kaikissa tilanteissa. Jos olet esim. opiskelija, ase- tai siviilipalveluksessa, äitiys- tai vanhempainvapaalla tai pitkällä sairauslomalla, maksa jäsenmaksu normaalisti. Mm. edellä mainitut syyt ovat hyväksyttäviä syitä olla pois työmarkkinoilta ja siitä syystä pidentävät työssäoloehdon normaalia 28 kuukauden tarkastelujaksoa jopa seitsemällä vuodella. Säilytät siis jo kertyneen jäsenyys- ja työssäoloajan tallessa maksamalla jäsenmaksun.

Jos jäsenyys ei enää ole ajankohtainen, päätä jäsenyytesi

Mikäli YTK:n jäsenyys ei ole sinulle esim. eläkkeelle jäämisen vuoksi aiheellinen, toimita meille eroilmoitus. Nettisivuillamme voit täyttää sähköisen eroilmoituksen. Puhelimitse jäsenyyttä ei voida päättää.

Jos et vielä ole saanut eläkepäätöstä, suorita jäsenmaksu normaalisti. Lähetä meille eroilmoitus vasta sen jälkeen, kun olet saanut virallisen päätöksen eläkkeen alkamisesta. Näin varmistat turvasi säilymisen eläkkeen alkamiseen asti ja säästyt ikäviltä yllätyksiltä. Kun ilmoitat eroilmoituksessa eläkkeen alkamisajankohdan, palautamme sinulle loppuvuoden jäsenmaksuosuuden (alle 10 €:sta ei tehdä palautusta).

Vastinetta rahoille

Olethan muistanut hyödyntää asiantuntevaa asiakasneuvontaamme kaikissa työttömyysturvaa koskevissa kysymyksissä sekä YTK-Yhdistyksen jäsenilleen tarjoamia jäsenetuja!

Ja jos et vielä ole YTK-Yhdistyksen jäsen, ei hätää, voit liittyä milloin vain!


Haluaisimme vielä tietää...

Jos olisit liittymässä YTK:n jäseneksi nyt, miten haluaisit maksaa ensimmäisen jäsenmaksusi?