Toimi näin, mikäli jäät työttömäksi

Ilmoittaudu työnhakijaksi viivyttelemättä 

Ansiopäivärahaa voi saada vasta sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Tee siis ilmoitus viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Helpoiten se onnistuu TE-toimiston nettisivujen kautta. Ilmoittautumista ei saa voimaan takautuvasti, joten älä unohda sitä.

Lähetä päivärahahakemus 2 viikon kuluttua OmaYTK:n kautta 

Kun työttömyyttä on kestänyt kaksi viikkoa, voit laittaa meille ensimmäisen päivärahahakemuksen. Kätevimmin se käy OmaYTK -palvelussa. Palvelu neuvoo ja opastaa sinua hakemuksen täyttämisessä sekä tarvittavien liitteiden lisäämisessä. 

Kun merkitset hakemukseen ensimmäisen työttömyyspäivän, OmaYTK ehdottaa hakemusjaksoa kahden viikon päähän sunnuntaihin. Noudata OmaYTK:n ehdottamaa hakujaksoa. Näin hakemuksen käsittely on suoraviivaisempaa ja saat rahasi nopeammin. 

Jos työttömyys jatkuu, hae päivärahaa neljän viikon tai kuukauden jaksoissa. Muista pitää työnhaku voimassa TE-toimistossa. 

Muista, että voimme maksaa ansiopäivärahaa vain kolmen kuukauden ajalta takautuvasti, joten lähetä hakemus ajoissa! 

Katso tarkemmat ohjeet päivärahan saamiseksi tietopankista: Miten haen päivärahaa?

Kun hakemus on lähetetty 

Nyt voit keskittyä tärkeimpään - uuden työn etsimiseen. Me käsittelemme päivärahahakemuksesi mahdollisimman pian. Jos hakemuksestasi puuttuu olennaisia liitteitä, pyydämme ne sinulta ensi tilassa. Muista, että YTK:n täysjäsenenä sinulla on mahdollisuus hyödyntää YTK-Yhdistyksen työllistymistä tukevia jäsenpalveluita sekä kattavia työelämän vakuutuksia. 

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle