Seteleistä taiteltuja kukkasia - YTK

Tulorekisteri ei tee autuaaksi - Ilmoita aina työt ja tulot

Kun teet ansiopäivärahahakemuksen, muista aina ilmoittaa haujaksolla tekemäsi työt ja sinulle maksetut palkat. Ilman näitä tietoja saatamme maksaa ansiopäivärahan väärin.

Meillä on parisen vuotta ollut käytössä tulorekisteri. Sieltä voimme tarkistaa työnantajan ilmoittamia palkkatietoja. Monessa tapauksessa tämä nopeuttaa päivärahahakemuksen käsittelyä ja tekee erillisistä palkkatodistuksista tarpeettomia.

Emme kuitenkaan välttämättä pysty käsittelemään hakemustasi oikein, jos et ole hakemuksessa ilmoittanut, että olet ollut töissä. Jos jätät työt ilmoittamatta, voimme maksaa sinulle päivärahan väärin. Kun jälkeenpäin huomamme väärin maksetun päivärahan, joudumme perimään liikaa maksetun päivärahan takaisin.

Emme kaikissa tilanteissa tarkista tulotietojasi automaattisesti. Pääsääntöisesti haemme palkkatiedot tulorekisteristä vasta, kun ilmoitat hakemuksessa töitä tai tuloja. Luotamme lähtökohtaisesti siihen, mitä ilmoitat hakemuksella, emmekä kuormita tulorekisteriä turhilla massakyselyillä.

Tulorekisteri on hyvä työkalu, mutta pohjimmiltaan se vain täydentää OmaYTK:ssa tekemääsi hakemusta. Kun täytät päivärahahakemuksen huolellisesti, saamme sen sujuvasti yhteistyöllä maaliin saakka. Muista siis aina ilmoittaa hakemuksella hakujakson työt ja maksetut palkat. Tiedot maksetuista palkoista voit jo hakemusvaiheessa hakea tulorekisteristä suoraan hakemukselle.

Vuosiloma

Tulorekisteri ei ole täysin yhteensopiva työttömyysturvalain kanssa. Esimerkiksi vuosilomista maksettavat korvaukset ja palkat ovat sellaisia palkaneriä, joista emme saa tulorekisteristä tietoa riittävällä tarkkuudella.

Jos olet hakujaksolla pitänyt vuosilomaa tai saanut vuosilomiin liittyvää palkkaa tai muita korvauksia, ilmoita niistä ja laita hakemuksen liitteeksi palkkalaskelma.