Mies nostaa mustasta lompakosta sadan eudon setelin antaakseen sen pois - YTK

Vältä sudenkuopat, kun työsuhde päättyy lomautuksen aikana

Syksyä kohden olemme saaneet tietoja lukuisten yt-neuvotteluiden alkamisesta. On mahdollista, että aiemmin alkaneita lomautuksia päättyy irtisanomisiin. Tällaisista muutoksista pitää aina muistaa ilmoittaa työttömyysetuuden maksajalle.

Ilmoita muutoksista

Kun työnantaja irtisanoo työsopimuksen lomautuksen aikana, on työnantajan noudatettava sovittuja irtisanomisaikoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työnantaja on velvollinen maksamaan työntekijälle irtisanomisajan palkkaa vastaavan korvauksen. Työnantaja voi vähentää tästä 14 päivän palkan, jos hän on käyttänyt lomautettaessa yli 14 päivän lomautusilmoitusaikaa.

Me emme voi maksaa sinulle ansiopäivärahaa ajalta, jolla sinulla on oikeus irtisanomisajan palkkaan tai sitä vastaavaan korvaukseen. Siksi on erityisen tärkeää, että muistat ilmoittaa työsuhteen päättymisestä hakemuksessa.

Jos et ilmoita työsuhteen päättymisestä, saatamme maksaa sinulle ansiopäivärahaa ajalta, jolta sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.

Muista siis ilmoittaa hakemuksessa, jos työsuhteesi on lomautuksen aikana päättynyt.

Ole tarkkana

Ansiopäivärahan maksamisen estää oikeus irtisanomisajan palkkaan. Ei siis ole merkitystä sillä, onko työnantaja maksanut irtisanomisjan palkkaa vastaavaa korvausta vai ei.

On esimerkiksi mahdollista, että sovit työnantajan kanssa siitä, että irtisanomisajan palkkaa ei tarvitse maksaa. Tämä ei itsessään poista oikeuttasi irtisanomisajan palkkaan, joten emme voi maksaa päivärahaa, vaikka irtisanomisajan palkkaakaan ei olisi maksettu.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle