Kuvassa tyytyväinen henkilö lumisen kukkulan laella.

Tyytyväinen tervehdys YTK:sta!

Kiva päästä tervehtimään juuri sinua. Olen Ilona Kangas, uusi YTKlainen ja jäsenenä reilun vuoden vanha. Molempiin valintoihini olen erittäin tyytyväinen juuri tällä hetkellä. Työskentelen YTK:ssa viestinnän ja markkinoinnin johdossa eli pohdin paljon sitä, mikä jäseniämme milloinkin kiinnostaa.

Kirjoittelin tervehdystä jäsenkirjeeseen, jonka teema saattaa näin tammikuussa yllättää. Teemana on nimittäin tyytyväisyys. Perinteisesti tammikuussa ollaan kaikkea muuta kuin tyytyväisiä. Keho joko huutaa hoosiannaa kuntosalin ovensuuruuhkassa tai ihmettelee detox-kuurin vaikutuksia vatsalaukussa. Mieli on sekaisin kaikista uusista lupauksista. Talvi on usein kylmimmillään, pimeyskin vielä vaivaa ja ikkunat kaipaavat jo pesua...

Mutta silti, annetaan tyytyväisyydelle mahdollisuus! Kokosimme muutaman kikkakolmosen, joiden on koettu lisäävän tyytyväisyyttä: 

Katso uusin silmin tavaroita. Pistä kierrätykseen tai anna kaverille se esine, jota et ole oikeastaan itse tarvinnut.  

Kokeile hyväksyntääJoillekin asioille ei kerta kaikkiaan voi mitään, vaikka olisi tuhat kertaa kokeillut. Mitä jos kokeilisit vaihteeksi hyväksyntää? 

Kehittele pari uutta ajatusta. Ajatuksemme kulkevat tietynlaisia uria ja vaihdamme niistä sanoja pääasiassa samojen ihmisten kanssa. Mitä, jos ajattelisitkin tutusta asiasta aivan uudella tavalla? Tai keskustelisit uuden ihmisen kanssa siitä, mistä yleensä keskustelet ystäviesi kanssa? 

Kokeilimme itse samaa ja päädyimme ainakin näihin tyytyväisyyksiin:  

  1. Sanoimme aktiivimallille jäähyväiset. Yritimme katsoa sitä uusin silmin, mutta se oli mielestämme edelleen hieman hankala käytännössä. 
  2. Hyväksyimme sen, että eräskin ihana jäsenemme jätti meidät jäätyään eläkkeelle. Tuskaa helpotti se, että hän muisti meitä ämpärillisellä karkkia! 
  3. Kehittelimme monta uutta ajatusta, kun tapasimme Helsingissä kuudessa eri valmennustilaisuudessa jäseniämme. Puhuimme tutuista asioista uusien ihmisten kanssa ja saimme monta hyvää ajatusta siitä, miten voimme tukea jatkossa jäseniämme paremmin työelämän käännekohdissa. Nöyrä kiitos kaikille osallistujille.  
Kuvassa Ilona Kangas

Tästä eteenpäin ja kuulemisiin! 

Ilona 

Ps. Oletko jo perehtynyt huolella YTK:n täysjäsenille tarkoitettuihin etuihin? Ne löydät YTK-Yhdistyksen Oma+ -palvelusta tai YTK-Yhdistyksen nettisivuilta!   

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle