Punatakkinen nainen luistelee järven jäällä - YTK

Usein kysyttyä jäsenmaksulaskusta

Olemme lähettäneet jäsenmaksulaskut vuodelle 2022. Keräsimme tähän vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Lähetimme tämän vuoden jäsenmaksulaskut 3.1.2022. Laskutustavan mukaan olet saanut jäsenmaksulaskun joko e-laskuna suoraan verkkopankkiisi tai postitse kotiin. Jos käytössäsi on Postin OmaPosti-palvelu, ja olet valinnut YTK:n sähköisten kirjeiden ja laskujen lähettäjäksi, olet saanut jäsenmaksulaskusi OmaPostiin.

Milloin on eräpäivä?

Laskujen eräpäivät ovat välillä 20.1.-4.2.2022, ja ne vaihtelevat syntymäkuukauden mukaan. Eräpäivä on merkitty laskuun. Voit tarkistaa laskun tiedot myös OmaYTK:sta.

Voiko eräpäivää siirtää?

Jos olet päivärahanhakijana, ei eräpäivää ole mahdollista siirtää. Erääntynyt jäsenmaksu vähennetään tällöin suoraan päivärahasta.

Jos et ole päivärahanhakijana, voit siirtää jäsenmaksusi eräpäivää tai maksaa sen osissa. Jäsenmaksun tulee kuitenkin olla kokonaisuudessaan maksettuna 30.4.2022 mennessä. Maksaessasi jäsenmaksua osissa, käytä kaikissa maksuissa alkuperäisen laskun viitenumeroa.

Eräpäivän siirtäminen tai laskun maksaminen osissa ei estä maksumuistutusten lähettämistä. Saat meiltä siis joka tapauksessa maksumuistutuksia, jos laskua ei ole eräpäivään mennessä maksettu.

Voiko jäsenmaksusta saada vapautuksen?

Jäsenyytesi säilyy voimassa vain, kun maksat jäsenmaksun. Jäsenmaksu tulee siis maksaa myös työttömänä ja se on samansuuruinen kaikille jäsenillemme tilanteista riippumatta.

Jäsenyys kannattaa pitää voimassa myös perhevapaiden, sairausloman, opiskelun ja varusmiespalveluksen aikana. Jos päätät jäsenyyden, menetät keräämäsi työssäoloehdon ja oikeuden ansiopäivärahaan.

Paljonko jäsenmaksu on?

Vuoden 2022 jäsenmaksu on 115 euroa.

Jäsenmaksumme on sidottu jäsenyysaikaan. Jos liityt kesken vuoden, maksat jäsenmaksusta vain loppuvuoden osuuden. Sen voit tarkistaa nettisivultamme jäsenmaksulaskurista.

Vuoden 2021 jäsenmaksu oli 119 euroa.

Miksi jäsenmaksulaskuni loppusumma on 0 euroa?

Koko vuoden jäsenmaksulaskun summa ei ole 115 euroa, jos olet viime vuonna maksanut enemmän, kuin mitä jäsenmaksu oli. Hyvitämme liikaa maksetun jäsenmaksun suoraan laskussa. Jos esimerkiksi viime vuonna maksoit jäsenmaksun tuplana, ei tälle vuodelle jää hyvityksen jälkeen maksettavaa.

Milloin saan laskun, jos olen liittynyt keskellä vuotta?

Jos liityt kesken vuoden, lähetämme laskun postissa noin viikon kuluessa liittymisestä. Koko kalenterivuotta koskevat jäsenmaksulaskut lähetetään tammikuussa ja eräpäivät osuvat tänä vuonna aikavälille 20.1.-4.2.2022.  Normaalisti jäsenmaksu maksetaan siis kerran vuodessa.

Jäsenmaksusi tiedot löydät OmaYTK:sta.

Miten tilaan E-laskun?

Voit tilata e-laskun verkkopankissasi tai e-laskuehdotuksen OmaYTK:ssa.

Jos teet tilauksen verkkopankissa, valitse laskun lähettäjäksi Yleinen työttömyyskassa YTK. Tilauksen tekemiseen tarvitset jäsennumerosi työttömyyskassassa sekä edellisen laskun viitenumeron. Nämä tiedot voit tarkistaa OmaYTK:sta.

E-laskuehdotuksen tilaaminen onnistuu OmaYTK:n etusivulla jäsenmaksut-osiossa.

Ehdotuksen tilaamisen jälkeen verkkopankkiisi tulee e-laskuehdotus, joka sinun pitää hyväksyä 30 päivän kuluessa. Kun ehdotus on hyväksytty, saamme pankista linjasiirtona e-laskuvaltuutuksen ja maksutavaksi muuttuu e-lasku. Jos et hyväksy ehdotusta 30 päivän kuluessa, ehdotus poistuu, eikä e-lasku astu voimaan.

Mitä tapahtuu, jos jäsenmaksulasku jää maksamatta?

Erääntyneestä laskusta lähetämme sinulle muistutuksen ensin sähköpostitse ja sen jälkeen postitse. Voit maksaa erääntyneen jäsenmaksun joko alkuperäistä tai muistutuslaskun viitenumeroa käyttäen.

Jos olet saanut ennakkotiedon erottamisesta, kannattaa erääntynyt jäsenmaksu maksaa viipymättä, niin jäsenyytesi jatkuu katkotta.

Jos olet ehtinyt saada jo erottamispäätöksen, mutta haluat edelleen jatkaa jäsenyyttäsi, ole heti sähköpostilla [email protected] yhteydessä meihin.