Varmista, että sinulle jää rahaa verojen jälkeen

Tähän aikaan vuodesta verokortilla ilmoitettu tuloraja saattaa monella ylittyä. Silloin työttömyysetuudesta maksettava ennakonpidätysprosentti nousee ja käteen jäävä osuus päivärahasta pienenee.

Jos olet loppuvuonna vielä hakemassa päivärahaa, tarkista verokortin tuloraja ja päivärahan kertymä. Jos tuloraja on ylittymässä, voit tilata verottajalta uuden muutosverokortin etuutta varten loppuvuodeksi.

OmaYTK:sta näet tämän hetken tulorajasi yläpalkin Verokortti-painiketta klikkaamalla. Jos tuloraja on ylittymässä, tilaa verottajalta uusi etuutta varten oleva muutosverokortti, johon olet nostanut tulorajaa loppuvuoden etuuksien verran.

  1. Tarkista siis OmaYTK:sta tulorajasi ja kertymäsi. 
  2. Tilaa tarvittaessa verottajalta uusi muutosverokortti etuutta varten ja toimita se meille. 

Näin varmistat, että voimme käyttää oikeaa veroprosenttia loppuvuoden maksuissa. Jos olet jo tehnyt näin, on kaikki kunnossa.

Voit olla saamassa viime vuodelta veronpalautusta tai ehkä joudut maksamaan jäännösveroa. Näillä ei kuitenkaan ole vaikutusta päivärahan maksuun.

Myös vuodenvaihde lähestyy. Saamme verottajalta automaattisesti ensi vuoden verotiedot, mutta ne ovat palkkaa varten. Kun verokortti on palkkaa varten, joudumme usein korottamaan veroprosenttia verottajan ohjeiden mukaan. Muista siis pyytää verottajalta ensi vuodeksi muutosverokortti etuutta varten, ja toimita se meille.


Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle