Verokortti vuodelle 2023

Ansiopäiväraha on verotettava etuus. Kun saat ansiopäivärahaa, toimitamme siitä ennakonpidätyksen verohallinnolle. Ennakonpidätyksen suuruus riippuu verokortistasi.

Jos et hae ansiopäivärahaa, sinun ei tarvitse toimittaa meille verokorttia.

Toimi näin

  1. Laske laskurillamme arvio maksettavista ansiopäivärahoista.
  2. Tilaa verottajan sähköisessä palvelussa verokortti. Merkitse verokorttiin arvio sinulle maksettavista ansiopäivärahoista.
  3. Merkitse meidät (YTK Työttömyyskassa) verotiedon saajaksi.
  4. Homma valmis! Saamme verotiedon parissa päivässä.

Päivärahan verotusta varten tarvitsemme verokortin. Saamme verottajalta tammikuun aikana automaattisesti uudet verokortit. Nämä verokortit ovat kuitenkin palkkaa varten. Kun verokortti on palkkaa varten, joudumme korottamaan veroprosenttia verottajan ohjeiden mukaan. Jos saat ansiopäivärahaa, sinun kannattaa siis tilata verottajan sähköisessä palvelussa verokortti, johon olet ilmoittanut arvion tulevista ansiopäivärahoista.

Tilaa verottajan palvelussa siis normaalisti verokortti, mutta ilmoita erikseen etuuksille varatussa kohdassa, kuinka paljon arvioit saavasi vuoden aikana ansiopäivärahaa.

Päivärahasi määrän löydät sitä koskevasta päätöksestä, jonka olet meiltä saanut. Löydät kyseisen päätöksen OmaYTK-palvelusta. Päivärahan määrää voi myös arvioida päivärahalaskurillamme. Laskurin avulla voit myös arvioida etuuden määrän koko työttömyysjaksolle. Voit käyttää tätä arvioita tilatessasi muutosverokorttia.

Samassa kohdassa, missä ilmoitat arvion etuuden määrästä, voit ilmoittaa YTK Työttömyyskassan verotietojen saajaksi. Silloin verottaja siirtää uudet verotiedot suoraan meille. Jos olet samaan aikaan lähettämässä päivärahahakemusta, odota pari päivää, ennen kuin lähetät hakemuksen. Muuten voi käydä niin, että maksamme päivärahan vielä vanhoilla verotiedoilla.

Voit tutustua myös verottajan ohjeeseen asiassa.

Voit toimittaa verokortin meille myös käyttämällä sähköistä OmaYTK-palvelua. Siellä on verokortti-painike, josta voit lisätä uuden verokortin.

Jos meillä ei ole uutta verokorttia, maksamme tammikuussa 2023 päivärahat vielä vuoden 2022 verotiedoilla siten, että nollamme verokortin kertymän.