Nainen pitää vasemmassa kädessään pankkikorttia ja samalla oikean käden sormet lepäävät tietokoneen näppäimistöllä - YTK

Verotus alkuvuodesta

Alkuvuoden aikana veroasiat ovat monen mielessä. Tässä vinkkilistaa!

  • Tammikuussa maksetuissa päivärahoissa voimme käyttää viime vuoden verokorttia. Nollaamme tulorajan vuoden alkuun, joten siitä ei tarvitse huolehtia.

  • Teemme ennakonpidätyksen päivärahoista sen verokortin mukaan, mikä on etuuden maksupäivänä voimassa, riippumatta siitä, mitä aikaa maksamme. Jos siis nyt maksamme päivärahoja joulukuulta, käytämme voimassa olevaa verokorttia, vaikka se olisi vuodelle 2020.

  • Saamme verottajalta automaattisesti vuoden 2020 verokortit. Ne ovat kuitenkin palkkaa varten. Jos käytämme palkka varten annettua verokorttia ansiopäivärahaan, on ennakonpidätys verottajan ohjeen mukaan aina vähintään 25 %. Näitä verotietoja käytämme 1.2. alkaen.

  • Kun haet päivärahaa, kannattaa hakea verottajan palvelusta uusi verokortti siten, että merkitset sinne arvion tämän vuoden etuuksista. Näin saat muutosverokortin, jonka tietoja voimme käyttää suoraan ansiopäivärahan maksamisessa.

  • Arvion koko vuoden päivärahoista saat kertomalla yhden päivän päivärahan luvulla 258. Yhden päivän päivärahan suuruuden löydät päätöksestä. Jos et ole vielä saanut päätöstä, voit arvioida päivärahan suuruuden laskurillamme.

  • Kun haet verottajalta uutta verokorttia, merkitse meidät eli Yleinen työttömyyskassa YTK saajaksi. Silloin verottaja toimittaa tiedot suoraan meille, eikä sinun tarvitse erikseen toimittaa verokorttia hakemuksen liitteenä.

  • Päivitämme verotiedot heti, kun ne saapuvat meille. Verotiedot eivät välttämättä tule meille saman päivän aikana, kun ne verottajalta tilaat. Jos päivärahasi on maksussa esimerkiksi 24.1. ja tilaat samana päivänä uuden verokortin, emme todennäköisesti ehdi vielä käyttää maksussa uusia tietoja.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle