Nainen näyttää miehelle tabletilla jotakin.

Verovinkit ja uusi laskuri

Teimme ansiopäivärahalaskuriimme uuden ominaisuuden. Sen avulla voit nyt laskea arvion päivärahan määrästä koko työttömyys- tai lomautusjaksolle. Tätä tietoa voit käyttää, kun pyydät verottajalta uutta verokorttia. 

Laskurin käyttö on helppoa. Käytä ensin päivärahalaskuria arvioidaksesi päivärahan määrän. Kerro sen jälkeen laskurille, kuinka pitkään uskot työttömyyden tai lomautuksen kestävän. Laskuri laskee siitä arvion koko jakson ajalle.  

Niksit verokarhua varten

Ansiopäiväraha on veronalaista tuloa. Kun maksamme sinulle ansiopäivärahaa, teemme siitä ennakonpidätyksen. Ennakonpidätystä varten tarvitsemme verokortin, jonka saat kätevästi verottajan palvelusta. Itse asiassa yleinen neuvomme on, että jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, pyydä verottajalta uusi verokortti. 

Kun pyydät uuden verokortin ja ilmoitat siinä yhteydessä verottajalle arvion työttömyysetuuksien määrästä, saat verokortin, jonka tietoja voimme suoraan käyttää. Ilman etuustietoja, uusi verokortti on palkkaa varten. Jos käytämme sitä ansiopäivärahan ennakonpidätykseen, joudumme tyypillisesti korottamaan ennakonpidätysprosenttia. Silloin saat vähemmän rahaa käteen. Jos haluat, että verotus menee heti alkuunsa parhaiten kohdilleen, tilaa työttömyyden tai lomautuksen alussa uusi verokortti. Käytä siinä verolaskurimme arviota etuuksien määrästä. Näin verotus menee hyvin lähelle oikeaa heti alkuunsa. 

Ilmoita Yleinen työttömyyskassa YTK verotietojen saajaksi. Näin tiedot siirtyvät verottajalta suoraan meille. Tämä on sinulle helpointa. 

Tarkista verotustiedot ennen joulunaikaa 

Ei ole tavatonta, että verokortin tuloraja ylittyy. Se puolestaan johtaa hetkellisesti korkeampaan verotukseen, mikä voi olla ikävä yllätys esimerkiksi joulunpyhinä. Siksi kannattaa syksyn aikana tarkistaa vero- ja tulotiedot ja tarvittaessa tilata uusi verokortti. 

Jos tilaat uuden verokortin, ilmoita Yleinen työttömyyskassa YTK verotietojen saajaksi. Näin tiedot siirtyvät verottajalta suoraan meille. Tämä on sinulle helpointa. 

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle