Näppäimistö ja hiiri.

Vuoden 2019 muutosverokortit muuttuvat sähköisiksi

Jatkossa voit lähettää muutosverokortin meille suoraan verottajan palvelusta. Kun saat ansiopäivärahaa, kannattaa sinun tehdä verottajalla muutosverokortti etuutta varten. Muutosverokorttia ei enää tarvitse erikseen toimittaa meille, vaan sen voi laittaa meille suoraan verottajan palvelusta.

Kun tilaat OmaVero-palvelusta etuutta varten muutosverokortin, joka on voimassa 1.1.2019 alkaen, voit palvelussa valita YTK:n verotietojen saajaksi. Muutosverokortin tiedot päivittyvät meille automaattisesti seuraavan yön aikana. Jos haluat, että päivärahahakemuksesi käsitellään uusien verotietojen mukaisesti, lähetä jatkohakemus meille aikaisintaan vasta muutosverotiedon laskemista seuraavana päivänä. 

Sähköinen tiedonsiirto koskee kuitenkin vain 1.1.2019 voimaan astuvia muutosverotietoja. Vuoden 2018 puolella voimassa olevat muutosverokorttitiedot on lähetettävä meille edelleen erillisenä liitteenä. 

1.2.2019 voimaan astuvat palkkaa varten lasketut verokortit päivittyvät meille automaattisesti, jos olet ollut jäsen jo vuoden 2018 puolella. Huomioi, että palkkaa varten laskettua ennakonpidätysprosenttia emme voi käyttää sellaisenaan, vaan tällöin etuutta maksettaessa ennakonpidätys on aina vähintään 25 %. Jos saat ansiopäivärahaa, sinun kannattaa siis tilata OmaVero-palvelusta muutosverokortti etuutta varten. Muutosverokortin tietoja voimme käyttää sellaisenaan.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle