Yleinen työttömyyskassa YTK iloitsee markkinaoikeuden päätöksestä

Markkinaoikeus hylkäsi 22.9.2017 antamassaan päätöksessä Julkisten ja hyvinvointialojen ja kahdeksan muun työttömyyskassan hakemuksen kieltää YTK:ta markkinoimasta niin, että markkinoinnissa vertaillaan työttömyyskassojen jäsenmaksuja. Markkinaoikeus velvoitti hakijakassat korvaamaan YTK:n oikeudenkäyntikulut 63 246,20 euroa viivästyskorkoineen.

Markkinaoikeuden ratkaisu otettiin Loimaalla vastaan tyytyväisenä pitkän odotuksen jälkeen. “Harmillista, että JHL ja kahdeksan muuta hakijana ollutta työttömyyskassaa käyttävät aikaa ja jäsenten varoja tämänkaltaisiin oikeudenkäynteihin”, sanoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Markkinaoikeuden päätöksen mukaan YTK:n markkinoinnissa on ollut vuosina 2013-2015 käytössä yksi mainosvideo, jossa on käytetty hintavertailua. ”YTK on jo ennen oikeudenkäyntiä syksyllä 2015 ilmoittanut, että kyseistä mainosta ei enää markkinoinnissa käytetä ja poistanut videon myös sosiaalisen median kanavilta. Tästä huolimatta asiasta käytiin oikeutta kahden vuoden ajan”, jatkaa Hänninen.

Markkinaoikeus totesi päätöksessään, että työttömyyskassat ovat elinkeinonharjoittajia ja kilpailijoita keskenään. Hännisen mukaan päätöksen jälkeen onkin tärkeää arvioida, onko työttömyyskassojen toiminnassa elementtejä, jotka vääristävät kilpailua YTK:n kilpailijoiden eduksi.

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle