YTK mukana SuomiAreenan nuorimmassa keskustelussa

Porin nuorin paneeli All Young Panel kokoontuu pohtimaan SuomiAreenassa tulevaisuuttaan töiden parissa keskiviikkona 18.7. kello 16-17. Mukana 3-vuotias Keijo-robotti, tubetähti Roni Back (oikealta nimeltään Bäck), YTK:n opiskelijakasvo Ville Alasalmi, keikkatyöntekijä Jani Laakso ja aktori Anna Lehtonen. Tilaisuuden juontaa Anna Perho ja se järjestetään Kauppakeskus Puuvillassa.

Nuoret ovat olleet tänä vuonna YTK:n ja työttömyyskassan jäseniä palvelevan YTK-Yhdistyksen mielessä. Yhdistys lisäsi palveluihinsa ensimmäistä kertaa opiskelijajäsenyyden. Yleinen työttömyyskassa YTK:ssa  kasvu tulee silmiinpistävästi nuorista ikäryhmistä.

“Maailman talousfoorumi on arvioinut, että 65 % nyt koulunsa aloittavista lapsista tulee työskentelemään sellaisissa ammateissa, joita ei vielä ole. Kyllä tällaiset visiot vaikuttavat paljon siihen, miten työelämään on varauduttava ja minkälaisia taitoja on kehitettävä”, toteaa YTK-Yhdistyksen markkinointijohtaja Pirjo Kaasinen. “Onneksi nuoria kuunnellessa tulee tunne, että he ovat fiksuja ja joustavia”, hän jatkaa.

YTK-Yhdistys toteutti keväällä nuorille suunnatun #tulevaisuudenpeloton-kyselyn. Kyselyyn vastasi yli 2000 nuorta. Kyselyn mukaan nuoret toivovat tulevalta työltään eniten mukavaa työyhteisöä (54,5 % vastaajista). Vakituinen työsuhde on tärkein vähän yli kolmannekselle (35,9 %) ja toisaalta työtehtävien vaihtelevuutta toivoi 27,3 %. Yli neljäsosa (26,7 %) nosti tärkeäksi toiveeksi tulevalle työlle myös mahdollisuuden seurata omaa kutsumustaan.

Ville Alasalmi on mukanaYTK-Yhdistyksen #tulevaisuudenpeloton-kampanjassa ja keskustelijana SuomiAreenan #allyoungpanelissa. "Työelämässä pitää pystyä näkemään yhä kauemmas ja kauemmas, mutta arvioida myös nykyhetkeä”, hän tuumaa paneelin aiheesta. 

Tapahtuman aikana osallistujat voivat osallistua keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #allyoungpanel. Tapahtuma löytyy Facebookista.