YTK:n jäsenyys vuodelle 2021 alle 10 eurolla kuukaudessa

Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenmaksu vuonna 2021 on 119 euroa eli hieman alle 10 euroa kuukaudessa. 

Suurkiitos kaikille uusille ja vanhoille jäsenille! Olemme varmoja, että vuodesta 2021 tulee taas hyvä vuosi olla YTK:n jäsen. Meille on tärkeää, että sinulle välittyisi kokemus siitä, että me välitämme. Siksi panostamme jatkuvasti osaavaan ja välittävään henkilökuntaan ja palvelumme kehittämiseen. Vuonna 2021 tämä tulee taas näkymään monin eri tavoin. 

Lähetämme ensi vuoden jäsenmaksulaskut 4.1.2021. Laskutustavan mukaan saat jäsenmaksun joko e-laskuna suoraan verkkopankkiisi tai postitse kotiin. Eräpäivä on tammikuussa ja se voi vaihdella syntymäkuukauden mukaan. 

Koronakriisi näkyy jäsenmaksussa 

Keväällä yhteiskunnan sulkeutuessa ja talouden pysähtyessä arvioimme, että joudumme nostamaan vuoden 2021 jäsenmaksua merkittävästi. Tilanne on keväästä rauhoittunut, eikä jäsenmaksua ole tarvinnut nostaa niin paljon, mihin kevään työttömyysluvut antoivat viitettä. Joudumme kuitenkin varautumaan ensi vuoden epävarmoihin näkymiin korottamalla jäsenmaksua 92 eurosta 119 euroon.  

Jäsenmaksuilla rahoitamme työttömyyskassan osuuden etuusmenoista. Jäsenmaksu riippuu siten suoraan jäsenistön työttömyysasteesta. Koronaepidemian vuoksi etuusmenot ovat kasvaneet merkittävästi, koska moni on valitettavasti menettänyt työnsä tai joutunut lomautetuksi. Tämän hetken arviomme on, että maksamme tänä vuonna etuuksia ennätysmäiset 839 miljoonaa euroa. Viime vuonna maksoimme etuuksia 504 miljoonaa euroa. Ennakoimme, että työttömyys ja etuusmenot pysyvät korkealla myös ensi vuonna.  

Kaikesta huolimatta YTK:n talous on vahvalla pohjalla ja toimintamme on tehokasta. Korkea työttömyysaste on kuitenkin johtanut siihen, että olemme epidemian aikana lähes kaksinkertaistaneet työntekijöiden määrän. Samaan aikaan jäsenmäärä on hienosti kasvanut lähelle puolta miljoonaa, joten toiminnan kustannukset jakautuvat suuremman jäsenistön kesken.  Toiminnan kulujen kasvamisen osuus kohonneesta jäsenmaksusta jää siis pieneksi.  

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle