YTK:n työntek

YTK:n suosio kasvaa

Jäsenmäärämme jatkoi viime vuonna voimakasta kasvuaan. Samaan aikaan toimeentulon vakuuttaminen työttömyyskassoissa hieman väheni.

Hieman alle 2 miljoonaa palkansaajaa on vakuuttanut toimeentulonsa työttömyyskassassa. YTK:n markkinaosuus kassakentässä oli viime vuoden lopussa 21,8 %.

Vuosi 2018 toi YTK:lle vahvaa kasvua. Kasvua edellisvuodesta oli 6,6 prosenttia. Edeltävä kasvuluku oli 3,7 prosenttiyksikköä. Kassojen jäsenkehityksestä ja taloudesta kertovat luvut käyvät ilmi Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön koostamasta raportista.

-Olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaamme, jotta palvelumme olisivat helppoja käyttää ja ymmärtää. Olemme onnistuneet tässä. Jäsenemme suosittelevat meitä eteenpäin ja tästä on ollut seurauksena erinomainen kasvusuunta, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Sanna Alamäki.

YTK kasvaa, vaikka työttömyyskassojen jäsenmäärä on ollut laskusuunnassa. Ilman YTK:ta työttömyyskassojen yhtenlaskettu jäsenmäärä laski viime vuoden aikana 2,6 prosenttia. YTK mukaan lukien koko kassakentässä jäsenmäärä laski 0,7 prosenttia.

-YTK:n suosio osoittaa sen, että ansiosidonnaisella työttömyysvakuutuksella on kysyntää. Tämä näkyy erityisesti siinä, että neljä viidestä meille tulevasta uudesta jäsenestä tulee kassakentän ulkopuolelta, eli heillä ei ole aiempaa jäsenyyttä toisessa työttömyyskassassa, Alamäki analysoi tilannetta.

Työttömyysturvan toimeenpanoon on tulossa suuria muutoksia. Samalla työnteon tavat ovat kehittyneet ja lainsäädäntö tuo uusia vaatimuksia työttömyysturvan toimeenpanoon. Tulevien vuosien aikana työttömyyskassoissa tulee eteen joukko isoja uudistuksia.

-Jäsenemme hyötyvät suoraan YTK:n vahvasta kasvusta. Kasvun ansiosta meillä on erinomaiset lähtökohdat lähteä viemään läpi muutoksia, joilla vastaamme ajan vaatimuksiin ja joiden avulla toimintaamme voidaan merkittävästi vielä tehostaa ja palvelua parantaa. Yhdessä jäsentemme kanssa voimme jatkaa myönteisen kehän vahvistamista, kiittelee Alamäki.

Lue myös ajankohtaiset uutiset YTK:n jäsenmäärän kasvusta:

Näistä puhutaan

Takaisin Pulssin etusivulle