YTK:lta ”positiivinen tulosvaroitus”

Mahtavaa aloittaa viikko iloisilla uutisilla, nimittäin YTK antaa ”positiivisen tulosvaroituksen”!  YTK:n vuoden 2017 kolme ensimmäistä kuukautta ovat olleet budjetoitua huomattavasti pienempiä työttömyysmenojen osalta. Talousarvio on alittunut jo noin 14,5 miljoonalla eurolla. Mikäli suunta jatkuu samana eikä sijoitusmarkkinoilla tapahdu kummempia heilahduksia, voimme oletettavasti laskea vuoden 2018 jäsenmaksua.

Suomen työllisyystilanne on selvästi parantunut. Tästä oli viitteitä jo loppuvuonna, mutta alkuvuosi on alkanut selvillä signaaleilla.

Maaliskuun jälkeen työttömyys yleensä laskee, joten uskomme, että jäsenistömme koko vuoden työttömyysprosentti tulee alittamaan 10 prosenttia. Silloin olisimme vuoden 2014 tasolla. Tilastokeskus on vahvistanut, että pitkäaikaistyöttömyys ei ole merkittävästi lisääntynyt, joten on selvää, että pahin työttömyys on hellittänyt.

Työttömyyden laskuvauhti on ollut ilahduttavasti arvioitua selvästi nopeampaa. YTK on maksanut työttömyyskorvauksia alkuvuonna noin 175 miljoonaa. Talousarviossa summa oli lähes 190 miljoonaa.

Ajankohtaista

Takaisin Pulssin etusivulle