Lapin työttömyystilastot kirkastuvat

Ruskan värit loistavat yhä Pohjois-Suomessa, ja Lapin työttömyystilastotkin piristävät mieltä. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen YTK:n jäsenistön työttömyys Lapissa laskee jopa alle 12 prosentin, selviää YTK-barometrista.

Barometrin ennusteen mukaan syyskuussa työttömänä on 11,9 prosenttia Lapin jäsenistä, edellisen kerran Pohjois-Suomen työttömyys on ollut näin alhainen vuoden 2012 syksyllä. Vielä viime vuoden syyskuussa Lapin työttömyysprosentti oli 13,7 ja vuotta aiemmin 14,4.

Sukupuolten välilläkin on eroa: naisten työttömyysprosentti Lapissa on YTK-barometrin mukaan syyskuussa 12,9 prosenttia eli 1,4 prosenttiyksikköä miehiä suurempi. Erityisen suuri sukupuolten välinen ero on 20–30-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa eroa on peräti 6,4 prosenttiyksikköä. Nuorista naisista työttömänä on peräti 14,6 prosenttia ja nuorista miehistä vain 8,2 prosenttia.

Vaikka Suomen talouden kohentuminen näkyy jo ilahduttavasti Lapin työllisyystilastoissa, on työttömyys pohjoisessa yhä huomattavasti muuta Suomea suurempaa. YTK-barometrin mukaan nyt syyskuussa koko Suomessa jäsenistön työttömyys laskee jo 7,5 prosenttiin, joten Lappi on jäljessä 4,4 prosenttiyksikköä. Lappi on kuitenkin kuronut eroa hieman kiinni, sillä viimeiset viisi vuotta Lapin työttömyysprosentti on ollut yli 5 prosenttiyksikköä koko Suomen tilastoja suurempi.

Ajankohtaista

Takaisin Pulssin etusivulle