YTK:n barometriuutinen. Maksetun työttömyysetuuden määrä nousi tammikuussa 2020 ylimmilleen kahteen vuoteen.

Tammikuussa YTK:n jäsenistön työttömyys ennakoidusti korkea

Tammikuu on perinteisesti korkean työttömyyden aikaa, kun määräaikaiset työsopimukset päättyvät vuoden loppuun ja kausityöttömyys osuu talvikuukausille. Uuden vuosikymmenen ensimmäinen tammikuu ei ollut poikkeus.

Tammikuussa 2020 YTK:n jäsenistölle maksettiin yhteensä noin 53,6 miljoonaa euroa työttömyysetuuksia. Maksetun työttömyysetuuden määrä nousi tammikuussa 2020 ylimmilleen kahteen vuoteen. Edellisvuoteen verrattuna työttömyysetuuksia maksettiin tammikuussa 2020 noin 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.  

Tammikuussa YTK:laisia työttömiä 8,7 % - nousua joulukuuhun verrattuna puolitoista prosenttia 

YTK:n jäsenistön työttömyysaste oli tammikuun lopussa 8,7 prosenttia, eli 0,2 prosenttia korkeampi kuin vuotta aiemmin. Edelliseen kuuhun verrattuna työttömyysaste nousi puolitoista prosenttia.  
 
Tilastokeskuksen mukaan työttömyysaste oli tammikuussa 7,2 prosenttia.  

”Tammikuun työttömyystilastot jatkavat työttömyyden kasvutrendiä. Viime vuoden loka-marraskuusta lähtien suunta on ollut ylöspäin ja maksettujen työttömyysetuuksien määrät olivat jo korkeampia kuin vuonna 2018”, kertoo Sanna Alamäki, YTK:n toimitusjohtaja. 

tästä on kyse:

  • YTKbarometri on kuukausittain julkaistava tilastokatsaus YTK:n jäsenistön tunnusluvuista, jolla seurataan työttömyyden kehittymistä.  
  • YTK:lla on jäseniä yli 440 000. Määrä vastaa 20 % suomalaisista palkansaajista.    
  • YTKbarometri pohjautuu YTK:n jäsendataan.    
  • Ansiosidonnainen päiväraha muodostuu perusosasta sekä ansio-osasta, jonka suuruus lasketaan palkan perusteella laissa määriteltyjen sääntöjen avulla. 
  • Ansioturvan rahoitus jaetaan valtion, työllisyysrahaston ja työttömyyskassan jäsenten kesken. Valtio rahoittaa ansiopäivärahasta perusosan, työttömyyskassat 5,5 % ja työllisyysrahasto loput työntekijöiden ja työnantajien työttömyysvakuutusmaksuilla.  

Ajankohtaista

Takaisin Pulssin etusivulle