Tulevaisuus on valmistuville aurinkoinen!

Valmistujaiset ovat varma kesän saapumisen merkki. Valmistujaispäivä kuluu juhlahumussa, jossa tulevaisuus on avoin ja ihana. Juhlatunnelmaa nostaa erityisesti se, että nuorisotyöttömyys on laskenut selvästi edellisistä vuosista.

Toukokuussa 2017 YTK:n 20–25-vuotiaiden jäsenten työttömyysaste oli 6,6 prosenttia. Kesä tuo mukanaan kesätyöt, jolloin nuorten työttömyys perinteisesti laskee entisestään.

Nuorten tilanne näyttää vertailtaessa hyvältä, sillä kaikkien YTK:n jäsenten työttömyysaste toukokuussa oli 8 prosenttia. Nuorisotyöttömyys on selvässä laskusuhdanteessa, sillä viime vuoden toukokuussa työttömyysaste oli vielä 7,9 prosenttia ja vuonna 2015 se oli 8,3 prosenttia.

YTK:n barometrin tuottamaa havaintoa tukee työ- ja elinkeinoministeriön toukokuun työmarkkinaennuste, jonka mukaan nuorisotyöttömyys laskee koko loppuvuoden. Ennusteena on, että alle 25-vuotiaiden työttömien määrä vuodelle 2017 olisi kaikkiaan 40 000, mikä on keskimäärin 6 000 vähemmän kuin edellisvuonna. Vuonna 2018 ennustetaan työttömien nuorten määräksi 36 000.

Onnea vielä kaikille valmistuville! Olette tehneet hienon työn, ja näyttää siltä, että aurinkoinen tulevaisuus ei jää ainoastaan juhlapuheisiin.

Ajankohtaista

Takaisin Pulssin etusivulle